Piata imobiliara din zona a inregistrat preturi astronomice iar pentru italieni este tot mai greu sa-si cumpere o casa in zona. Pentru a satisface exigentele pretentiosilor turisti rusi, pensiunile sunt reconvertite in hoteluri de "5 stele''. Mai nou
Piata imobiliara din zona a inregistrat preturi astronomice iar pentru italieni este tot mai greu sa-si cumpere o casa in zona. Pentru a satisface exigentele pretentiosilor turisti rusi, pensiunile sunt reconvertite in hoteluri de "5 stele''. Mai nou, in zona, la plaja se vine cu familia, "gorila" si mitraliera. Se iau lectii de mers pe bicicleta si se face un shopping frenetic de parca se apropie sfarsitul lumii. Presa regionala scrie ca pentru Forte dei Marmi vin iarasi vremuri de aur, un vant care bate din Est si care aduce reinnoire, multi bani dar si teama ca se va putea sterge trecutul, viata linistita in padurile de pin, chic-ul discret al Romei Imperiale.
Numarul turistilor rusi este atat de mare incat in ultima vreme in Forte dei Marmi limba "oficiala" e rusa. Sunt oameni de afaceri foarte bogati, cu nume necunoscute, dar si personaje celebre precum Roman Abramovici, care anul trecut si-a adus aici cele patru barci ale sale si magnati din grupul Mercury, care detine monopolul marcilor de lux in Rusia. Este suficient sa te apropii de o agentie imobiliara pentru a intelege ca lucrul care s-a schimbat cu adevarat odata cu aceasta imigratie turistica plina de bani este cel legat de preturile caselor. Ultima afacere au facut-o trei frati din Milano care au vandut o vila in paragina pentru suma record de 12 milioane de euro. "O piata care a innebunit pur si simplu", a explicat Lorenza Bianda, expert in design interior. "Pentru un italian a ajuns foarte greu sa se apropie de Forte pentru a investi intr-o casa".
Nu mai putin de opt milioane de euro au fost oferite pentru o vila de mici dimensiuni care i-a apartinut lui Galeazzo Ciano, ginerele lui Mussolini, si peste 20 de milioane de dolari pentru una dintre marile vile ale Romei Imperiale.
"139 de familii de la Moscova si din imprejurimi au devenit proprietari aici in ultimii ani", a explicat cu precizie proprietarul plajei Pennone. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.