Dupa vreo cateva zile grele de negocieri, CNA s-a ales cu o conducere bicefala, impusa de Parlament. Rasvan Popescu, pe care membrii Consiliului il vor presedinte, nu a putut fi validat de Legislativ din lipsa de cvorum, asa incat a fost numit inter
Dupa vreo cateva zile grele de negocieri, CNA s-a ales cu o conducere bicefala, impusa de Parlament. Rasvan Popescu, pe care membrii Consiliului il vor presedinte, nu a putut fi validat de Legislativ din lipsa de cvorum, asa incat a fost numit interimar. Insa, in Legea audiovizualului nu exista o asemenea functie, ci este prevazut ca in cazul absentei unui presedinte atributiile acestuia sa fie preluate de vicepresedinte, in speta Attila Gasparik (propus de UDMR). Bine ca macar in CNA sunt oameni care se inteleg! Ei au cazut la pace in fata „aberatiei parlamentare“ si au stabilit ca Popescu si Gasparik sa-si imparta atributiile. Cu toate acestea, mai toti membrii CNA sunt revoltati de decizia Legislativului, care contravine legii.

Rasvan Popescu, nou numit de Parlament director general interimar al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), si Attila Gasparik, vicepresedintele CNA, au convenit, ca solutie de compromis, sa imparta sefia consiliului. Popescu se va ocupa de reforma, iar Gasparik, de partea administrativa. „Am facut o conventie cu Gasparik ca eu sa ma ocup de articularea proiectului de reforma interna a CNA, i ar el sa se ocupe de semnarea actelor, a statelor de salarii. Ne cunoastem de atatia ani, asa ca ne-am inteles intre noi. Gasparik va gestiona tot ce tine de acte si semnaturi“, a declarat Popescu, conform NewsIn. „Am vorbit cu Rasvan (Popescu - n.red.) si asta a fost solutia la care am ajuns noi, el face reforma interna a CNA, eu ma ocup de partea administrativa. Noi lucram in echipa si important este sa ramana institutia intreaga. Vom discuta luni acest lucru, dar din discutiile pe care le-am avut, in prealabil, la telefon, cu ceilalti membri CNA, nimeni nu a avut nici o obiectie“, a declarat si Attila Gasparik.

Revolta impotriva Legislativului
Gelu Trandafir, membru CNA, a declarat ca nu a fost consultat in privinta deciziei luate de Attila Gasparik si Rasvan Popescu si ca CNA trebuie sa gaseasca o solutie pentru situatia creata de Parlament. „Sigur, poate fi o solutie de compromis la toata aceasta degringolada provocata de Parlament.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.