Romania n-are liniste! Nu-i zi de la Dumnezeu in care sa nu vina peste noi evenimente care sa zguduie cursul firesc al ciclului zi-noapte-zi. Abia s-a potolit razboiul civil de la Bulbucata parafat printr-un proces-verbal incheiat de politaiul comuna
Romania n-are liniste! Nu-i zi de la Dumnezeu in care sa nu vina peste noi evenimente care sa zguduie cursul firesc al ciclului zi-noapte-zi. Abia s-a potolit razboiul civil de la Bulbucata parafat printr-un proces-verbal incheiat de politaiul comunal, ca vai, s-a iscat alt conflict care scindeaza tara. Dus cu aceleasi arme (pistoale cu gaz), dar de persoane vanate pentru rating. Minunatul copil al manelelor, Adi (nu Mutu) a folosit pistolul din dotare in casa amantei oficiale. In miez de noapte, poc-poc, foc cu foc, Adi minune a tras in obiectele dragi inimii dragei lui. Frigiderul, minune de scula, s-a ales pe veci cu o gaura babana in blindaj si ofteaza din freon: "Vai, vai, gheata mea!". Uite asa, din marea gelozie starnita in noaptea  furtunoasa se naste o noua opera care deschide inima tehnicii. Copilul minune a luat la tinta si alte obiecte accesibile liniei de ochire - un picior de scaun, raftul de jos de la vitrina cu bibelouri, facute praf si pulbere de cartusul slobozit din puscoci. Faptele sunt inca incurcate. In spiritul inaltei deontologii a Clubului Roman de Presa, Dan Diaconescu a incercat sa dea raspuns la marile intrebari ale stirii: ce?, cand?, unde?, cum?, de ce? A dat cuvantul tuturor partilor, desi nu este membru in CRP! Doar cu pistolul si tragaciul n-a vorbit. Vorbeau pentru ele, mai bine decat un avocat scump, obiectele din casa Simonei. Nu raul, ramul, ci rama, framul. Pana cand a slobozit chiar copilul minune o rafala in directia televiziunii: "Nu opresti, bai Dane, emisia asta de c...t?

Si s-a oprit!

Cred insa ca epopeea nu mai poate fi oprita! Toata suflarea natiei nu mai are somn, nu mai are liniste. Curg valuri de scrisori, de apeluri, de SMS-uri, de mail-uri, blogurile sunt deschise in asteptarea marelui raspuns.

Primul val de canicula a trecut, al doilea bate sa intre pe la Vama

Curtici si preseaza din sud sa treaca Dunarea pe la Turtucaia. Romania este prinsa in menghina caldurii dupa strategia lui Maekensen de la 1916. Si noi am ramas tampiti in mijlocul povestii. Razboiul lui Adi trebuie sa aiba un invingator. Doar dupa ce aflam marele secret.
Mai merge frigiderul?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.