Nici nu a pornit bine caravana ciclista in Turul Romaniei ca au si aparut incidente nedorite, cauzate de neoprirea integrala a traficului si de lipsa sigurantei cursei. Din pacate, luni seara, la Deva, in finalul etapei a doua a "Micii Bucle", rut
Nici nu a pornit bine caravana ciclista in Turul Romaniei ca au si aparut incidente nedorite, cauzate de neoprirea integrala a traficului si de lipsa sigurantei cursei. Din pacate, luni seara, la Deva, in finalul etapei a doua a "Micii Bucle", rutierul dinamovist Razvan Juganaru a izbit in plin un spectator in varsta de 62 de ani, acesta fiind transportat la spital in coma neurologica.
Lipsa educatiei rutiere a celor care asista la competitii sportive de sosea, cat si gravele lacune organizatorice din timpul curselor derulate in Romania au condus de foarte multe ori la accidente foarte grave, soldate uneori cu victime. La fel s-a petrecut si luni seara, in finalul rundei a doua din Turul Romaniei, cand rutierul Razvan Juganaru incerca sa prinda un loc fruntas si parcurgea ultimii metri in mare viteza. Atent la evadari, Juganaru n-a observat ca un spectator a ajuns pe sosea. Neavand cum sa evite impactul, Juganaru l-a izbit din plin, provocand un carambol de cosmar. In stare de soc, sportivul repeta obsesiv sa fie adusa o Salvare, in vreme ce asistenta il indemna sa termine cursa. "Nu l-am vazut, am intrat direct in el. M-am speriat ingrozitor, am crezut ca a murit, pentru ca l-am vazut pe jos fara suflare", baiguia ciclistul. Spectatorul accidentat, in varsta de 62 de ani, a fost transportat de urgenta la spital cu ambulanta aflata in caravana Turului, fiind in coma neurologica. Ieri, starea batranului era in continuare grava, fiind instabil hemodinamic si respirand cu ajutorul ventilatoarelor, iar medicii ii acordau sanse mici de supravietuire, fiind necesara o interventie chirurgicala neurologica din cauza hematomului subtural decelat la tomograf. De consemnat ca la intrarea in Deva caravana s-a mai confruntat cu o problema majora, rutierul Marius Stoica (Dinamo Secron) evitand in ultimul moment coliziunea cu o masina din trafic. Sa mai mentionam si ca etapa Tg. Jiu-Deva a revenit in traseu dupa 22 de ani, fiind evitata de organizatori dupa ce, pe 4 septembrie 1985, in apropiere de Petrosani, un operator TV a fost accidentat mortal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.