Cand am ajuns la Chisinau, un prieten politician mi-a zis ca la ei se petrece "sindromul  Basescu".

Adica un baiat tanar venit peste noapte dintr-un partid de drepta a luat puterea, ca primar in capitala Moldovei. Dorin Chirtoac
Cand am ajuns la Chisinau, un prieten politician mi-a zis ca la ei se petrece "sindromul  Basescu".

Adica un baiat tanar venit peste noapte dintr-un partid de drepta a luat puterea, ca primar in capitala Moldovei. Dorin Chirtoaca e un personaj controversat. A fost redactor - sef  la "Surprize, Surprize", prefera sfestaniile pe la statui ,vorbeste partial in limba de lemn, se inchina la Eminescu, dar e facut din alt aluat decat restul clasei  de politicieni moldoveni.

Dorin Chirtoaca e un inceput european mai anemic, mai stangaci, dar Chirtoaca nu a fost  nici o clipa comunist. Asta inseamna ca seamana cu noi, romanii de sub sau de peste Prut, care am optat pentru Europa. Am fost la instalarea lui Chirtoaca. Mi s-a parut  o treaba de pe vremea in care eram pioneri. Sper ca mandatul lui la Primarie sa fie altfel. Imi doresc sa aduca apa calda in toate cartierele Chisinaului si sa acopere craterele din strazi. Dupa aia, Chirtoaca poate sa "atenteze" si la Presidintia Republicii Moldova, chiar daca mie mi se par mai interesanti social-liberalii lui Igor Klipi si Oleg Serebrian.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.