CE BEM, CE MANCAM
Cele mai importante ingrediente ale produsului analizat sunt grasimile saturate, de origine animala.

La o prima privire asupra etichetei, putem sa numaram printre ingrediente patru aditivi: "branza (62%), unt, lapt
CE BEM, CE MANCAM
Cele mai importante ingrediente ale produsului analizat sunt grasimile saturate, de origine animala.

La o prima privire asupra etichetei, putem sa numaram printre ingrediente patru aditivi: "branza (62%), unt, lapte praf degresat, saruri de topire: E 331 (citrati de sodiu: mo, bi si trisodic), proteine din lapte (cazeina), sare, regulator de aciditate: E 330 (acid citric), antioxidant: E301 (ascorbat de sodiu), colorant: E 160a - beta caroten". Produs care contine urme de alune de padure. Ambalat in atmosfera protectoare.

Producatorul ne specifica faptul ca gustarea are grasime in substanta uscata: min. 46%, valoare energetica: 1,447 kj (349 kcal)/100 g, proteine 8 g, glucide 4 g, lipide 29 g, calciu 686 mg (85% din doza zilnica recomandata).


ANALIZA. Produsul are valoare energetica ridicata, 349 kcal/100 g, si, de asemenea, un continut de lipide saturate de origine animala ridicat, 29%, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Aditivii adaugati nu au o limita de consum impusa de autoritatile Uniunii Europene care reglementeaza dozele zilnice admise pentru aditivii alimentari. Specialistul nu recomanda produsul supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatice, renale.  

Celelalte categorii de consumatori trebuie sa consume produsul cu moderatie si la intervale mari de timp. De asemenea, este important sa faca sport dupa ce mananca acest aliment.   


PrecizariRubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail   bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Mencinicopschi ii prezentam compozitia si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a i-l prezenta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.