Un an este valabil permisul de munca pentru stranieri, neprelungirea lui fiind amendata cu 2.000 de lei.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta, potrivit careia sportivii straini care solicita incadrarea in munca sau detasa
Un an este valabil permisul de munca pentru stranieri, neprelungirea lui fiind amendata cu 2.000 de lei.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta, potrivit careia sportivii straini care solicita incadrarea in munca sau detasarea in Romania trebuie sa detina o autorizatie de munca, care le da dreptul sa-si desfasoare activitatea pe o perioada de cel mult 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Potrivit actului normativ, autorizatia de munca pentru sportivii straini le da dreptul sportivilor profesionisti sa fie incadrati in munca la un singur angajator roman, al carui obiect principal de activitate il constituie desfasurarea de activitati sportive, pe o perioada de cel mult 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe noi intervale de pina la 12 luni.

Autorizatia de munca poate fi eliberata, la cererea angajatorului, de catre Oficiul Roman pentru Imigrari, pentru strainii care indeplinesc conditiile prevazute in legislatia romana cu privire la regimul strainilor, incadrarea in munca si detasarea acestora pe teritoriul Romaniei. Autorizatia de munca este necesara pentru obtinerea vizei de lunga sedere pentru angajare in munca sau, dupa caz, a permisului de sedere in scop de munca.

Primirea la munca a unui strain fara autorizatie de munca sau permis de sedere in scop de munca constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.000 pentru fiecare strain in parte, fara ca amenda sa poata depasi 100.000 lei. In aceleasi conditii se sanctioneaza mentinerea unui strain in munca dupa expirarea autorizatiei de munca sau a permisului de sedere in scop de munca.

In Romania, exista zeci de baschetbalisti din spatiul ex-iugoslav si peste o suta de fotbalisti straini legitimati, majoritatea cu contracte care depasesc 12 luni. Deoarece exista regulamente stricte ale FIFA care reglementeaza transferurile, presedintele LPF a solicitat tratamente speciale pentru fotbalistii straini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.