Tribunalul Bucuresti a decis revocarea mandatului de arestare preventiva a lui Petre Nica, inculpat in dosarul "jaful secolului", acesta putand fi eliberat din arest daca instana suprema va confirma sentinta.
Curtea de Apel Bucuresti va lau in
Tribunalul Bucuresti a decis revocarea mandatului de arestare preventiva a lui Petre Nica, inculpat in dosarul "jaful secolului", acesta putand fi eliberat din arest daca instana suprema va confirma sentinta.
Curtea de Apel Bucuresti va lau in discutie contestatia procurorilor la decizia de punere in libertate a lui Petre Nica in 28 iunie, dupa ce ieri a amanat judecarea. In 6 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea din arest a lui Aurelian Paven, iar cu o saptamana inainte, parasise arestul si Gabriel Velescu, ambii inculpati in acest dosar. Potrivit Mediafax, in 5 martie, instanta Tribunalului Bucuresti a verificat legalitatea mentinerii in arest a lui Petru Nica si a celor doi complici ai sai judecati in acest dosar, dupa ce cazul a ajuns din nou la aceasta instanta printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 29 ianuarie. Cu un an in urma, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat la cate 14 ani de inchisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven. De asemenea, cei trei au mai fost obligati, in solidar, sa plateasca opt miliarde de lei vechi, suma nedescoperita in timpul anchetei in acest dosar. Inculpatii au contestat hotararea Tribunalului Bucuresti, avocatii acestora cerand Curtii de Apel Bucuresti rejudecarea dosarului si reducerea pedepselor, pe care Nica, Velescu si Paven le considerau a fi prea mari. Petru Nica a fost acuzat ca, in dimineata de 5 iulie 2004, a reusit sa fuga cu o masina blindata incarcata cu 88,4 miliarde de lei si 33.396 de dolari, bani proveniti de la mai multe filiale ale ABN Amro. Ulterior, ajutat de cei doi complici, Nica a abandonat masina si a disparut cu tot cu bani. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.