Reprezentantii companiilor din domeniul asigurarilor au dezbatut ieri, la Iasi, problemele cu care se confrunta, la invitatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Asiguratorii au sustinut ca principalele probleme din domeniu sunt legate
Reprezentantii companiilor din domeniul asigurarilor au dezbatut ieri, la Iasi, problemele cu care se confrunta, la invitatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Asiguratorii au sustinut ca principalele probleme din domeniu sunt legate de reticenta clientilor, care se hotarasc cu greu sa incheie o asigurare.
Totodata, acestia au sustinut ca cele mai bune asigurari sunt cele care au devenit obligatorii, ca de exemplu polita de raspundere civila auto (RCA). O replica a venit din partea presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, care a sfatuit asiguratorii sa incerce prin politica lor sa atraga posibilii asigurati, si nu sa astepte interventii guvernamentale care sa faca obligatorii anumite tipuri de asigurari. "Ar trebui sa pedalati mai mult si sa nu mai apelati sau sa asteptati Guvernul sa dea anumite subventii sau sa oblige pe cineva sa incheie asigurari pentru agricultura. Voi sunteti cei care trebuie sa va promovati produsele", a declarat Angela Toncescu. Reprezentantii CSA au anuntat la Iasi noul plan de actiune si schimbarea strategiei. "Intalnirea de la Iasi a avut, pe langa aniversarea celor 15 ani de supraveghere in asigurari, ca scop principal prezentarea strategiei comisiei. Este foarte important sa pregatim personalul care lucreaza in asigurari. Printre cele mai importante solutii gasite de noi sunt cele legate de schimbarea strategiei din controale, in prudenta si o analiza a firmelor din domeniu pe baza situatiilor financiare. Regiunea de Nord-Est este importanta pentru ca este o piata in crestere si este totodata granita de est a Uniunii Europene", a continuat Angela Toncescu. Un segment important al discutiei a fost legat de tema asigurarilor de sanatate. "Asigurarea publica se adreseaza celor cu venituri mici. A venit momentul ca persoanele cu venituri mai mari sa poata sa aiba servicii medicale complementare si, probabil, de o calitate mai ridicata, pentru care platesc suplimentar", a afirmat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Iasi, la intrunirea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.