Locuitorii comunei Stanesti din judetul Giurgiu s-au manifestat impotriva amplasarii gropii ecologice de gunoi a judetului pe raza comunei lor.

"Aceasta este a doua propunere de amplasare a gropii ecologice de deseuri a judetului refuzata
Locuitorii comunei Stanesti din judetul Giurgiu s-au manifestat impotriva amplasarii gropii ecologice de gunoi a judetului pe raza comunei lor.

"Aceasta este a doua propunere de amplasare a gropii ecologice de deseuri a judetului refuzata de locuitorii judetului Giurgiu in ultimele doua saptamani si riscam sa pierdem un proiect de aproximativ 30 de milioane de euro sustinut din fonduri europene", a declarat primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu.


AMPLASAMENT. Primul amplasament al gropii de gunoi a judetului propus pentru comuna Fratesti a fost refuzat, in urma unei dezbateri publice, de locuitorii comunei, iar acum situatia se repeta la Stanesti. "Cred ca suntem nebuni pentru ca de doi ani nu reusim sa gasim un amplasament pentru groapa de gunoi a judetului desi facem parte dintre putinele judete din tara sustinute financiar din fonduri europene pentru lucrari de proiectare si constructie a unei gropi de gunoi ecologice", a completat Lucian Iliescu. Primarul spune ca este de acord ca groapa sa fie construita in municipiu, dar nu i se dau aprobarile necesare pentru acest lucru fiind o localitate de frontiera. El crede ca, daca situatia nu se va rezolva, municipalitatea va fi nevoita sa apeleze la gropile de gunoi din alte localitati pentru ca cea din municipiu va fi inchisa la finalul anului 2007. "Cine stie, poate voi fi nevoit sa duc gunoiul la groapa ecologica din Ruse, in Bulgaria, pentru ca in judet nu suntem in stare sa ne punem de acord asupra unui amplasament", a conchis Lucian  Iliescu. Primarul spune ca de aceasta situatie se face vinovata atat conducerea Prefecturii, cat si cea a Consiliului Judetean care s-au implicat prea putin in rezolvarea problemei, desi este vorba de un amplasament pentru groapa de gunoi ecologica a judetului.
Rompres


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.