O capsula sovietica spatiala a fost vanduta in cadrul unei licitatii organizate la Paris contra sumei de 72.000 de euro. Capsula Foton, care a petrecut in spatiu doua saptamani, in cadrul unei misiuni spatiale stiintifice, cantareste 2,4 tone, masoar
O capsula sovietica spatiala a fost vanduta in cadrul unei licitatii organizate la Paris contra sumei de 72.000 de euro. Capsula Foton, care a petrecut in spatiu doua saptamani, in cadrul unei misiuni spatiale stiintifice, cantareste 2,4 tone, masoara 2,7 metri inaltime si are un diametru de 1,6 metri. A fost achizitionata de catre un colectionar francez care a dorit sa ramana anonim. Derivat din cabina Vostok, in care a zburat, in 1961, primul om in spatiu, Iuri Gagarin, Fotonul este utilizat, din 1985, pentru efectuarea unor experiente automate de biotehnologie si tehnologie spatiala. (C.C)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.