Cancerul ovarian prezinta simptome si in fazele incipiente ale bolii, nu doar in situatiile grave, ceea ce face ca acest tip de cancer sa poata fi depistat si tratat din timp. Acestea sunt concluziile unui grup de cercetatori americani.

Pa
Cancerul ovarian prezinta simptome si in fazele incipiente ale bolii, nu doar in situatiile grave, ceea ce face ca acest tip de cancer sa poata fi depistat si tratat din timp. Acestea sunt concluziile unui grup de cercetatori americani.

Pana acum diagnosticul de cancer de ovar era mult intarziat, pana in etapele cele mai grave, tocmai din cauza faptului ca nu prezenta simptome care sa le sugereze femeilor afectate ca ceva nu este in regula, arata publicatia New York Times. O echipa de cercetatori americani atrage insa atentia ca exista o serie de semne care ar trebui sa le trimita pe femei la medic in cel mai scurt timp posibil.

Printre acestea se numara balonarile frecvente, gazele, durerile pelviene sau abdominale, lipsa poftei de mancare, senzatia de satietate imediat dupa primele guri de mancare, nevoia foarte frecventa de a merge la toaleta, oboseala. Femeile care au aceste probleme aproape in fiecare zi timp de doua-trei saptamani sunt sfatuite sa mearga de urgenta la medicul ginecolog.

Medicii specialisti considera ca, astfel, atat pacientele, cat si medicii ginecologi care le ingrijesc vor fi mai atenti la aceste semne subtile ale cancerului de ovar, vor depista mai rapid prezenta cancerului si, de ce nu, vor salva vieti sau cel putin vor prelungi viata victimelor cancerului ovarian.

RISC. Simptomele sugerate de Fundatia Cancerelor Genitale, Societatea Oncologiei Genitale si Societatea Americana a Cancerului sunt banale si in cele mai multe cazuri ele nu marcheaza neaparat existenta unei tumori maligne, ci o afectiune digestiva. Totusi, specialistii sustin ca trebuie luate in calcul aceste simptome, deoarece este mai bine sa depistezi din timp o astfel de afectiune, cancerul ovarian fiind unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer si care face foarte multe victime, tocmai din cauza diagnosticarii intarziate, dupa ce apar metastaze.

Cancerul ovarului se situeaza pe locul al patrulea in ceea ce priveste cancerele ginecologice si survine de cele mai multe ori dupa menopauza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.