Aflati pe locul 3 inaintea ultimei etape, argesenii sperau intr-o minune la Baia Mare, acolo unde CSM Rm. Valcea nu trebuia sa castige, pentru a promova, in premiera, in prima divizie. Si minunea s-a intamplat", maramuresenii au invins cu 3-1, Dacia
Aflati pe locul 3 inaintea ultimei etape, argesenii sperau intr-o minune la Baia Mare, acolo unde CSM Rm. Valcea nu trebuia sa castige, pentru a promova, in premiera, in prima divizie. Si minunea s-a intamplat", maramuresenii au invins cu 3-1, Dacia a trecut la Mioveni de IS Campia Turzii, cu 2-0, iar judetul Arges va avea si in noul sezon o echipa in Liga I. O surpriza si mai mare a venit la finalul meciului de la Mioveni: Netoiu a coborat dintr-un elicopter si a anuntat ca se va implica la Dacia!
Gigi Netoiu a ajuns la Mioveni la 12 minute dupa incheierea partidei Dacia - IS Campia Turzii, scor 2-0, elicopterul cu care acesta s-a deplasat aterizand chiar pe suprafata de joc a Stadionului "Municipal". Imediat dupa sosirea la Mioveni, Netoiu a anuntat ca in sezonul viitor va sponsoriza gruparea argeseana si l-a ironizat pe Cornel Penescu, patronul lui FC Arges, care a retrogradat in esalonul secund. "La FC Arges, Penescu a facut, din Mercedes, Trabant, iar la Mioveni, din Dacia s-a facut Mercedes! Voi discuta cu primarul din Mioveni, Ion Georgescu, pentru o sponsorizare in viitorul campionat", a spus Netoiu, care a mers apoi in vestiarul Daciei, unde a fost stropit cu sampanie de jucatorii care sarbatoreau accederea in premiera pe prima scena a fotbalului romanesc. Georgescu a declarat ca Netoiu a sprijinit si in sezonul 2006/2007 pe Dacia, preferand, insa, sa o faca din umbra: "Inca din iarna, Netoiu este aproape de echipa, dar a preferat sa stea in umbra si sa nu faca acest lucru cunoscut". De-a lungul timpului, "Comandantul" a mai fost implicat, cu bani, jucatori sau antrenori, la Rocar, Dinamo, Otelul Galati, Univ. Craiova, FC Arges, Unirea Urziceni si Ceahlaul.
Moldovan nu stie daca ramane
Altfel, jucatorii, antrenorii si conducatorii de la Dacia, impreuna cu oficiali locali, au sarbatorit promovarea in Liga I la o discoteca aflata la trei kilometri de oras, manifestandu-si zgomotos bucuria si dansand pe mese si pe scaune. Jucatorii au declarat ca in saptamana premergatoare meciului cu IS Campia Turzii s-au abtinut de la relatii sexuale, pentru a primi ajutorul divinitatii in lupta pentru promovare. Antrenorul Ion Moldovan a dedicat promovarea familiei sale si publicului din Mioveni care a sustinut echipa pana in ultimul moment, chiar daca inaintea ultimei etape sansele de accedere in Liga I erau minime. Pe stadionul din Mioveni, care are o capacitate de 3500 de locuri, au fost prezenti sambata aproximativ 2000 de spectatori. Acestia si-au incurajat frenetic echipa, iar in minutul 13, cand la statia de amplificare s-a anuntat ca FC Baia Mare a deschis scorul in meciul cu CSM Rm. Valcea, au izbucnit in urale. La auzirea vestii, chiar si fotbalistii antrenati de Moldovan s-au oprit din joc, prilej pentru adversari de a scapa pe un contraatac finalizat, insa, cu un sut violent in bara de un atacant de la Campia Turzii! Capitanul Daciei, Ilie Baicu a declarat ca aceasta ultima saptamana a sezonului a fost cea mai grea. "A fost cea mai grea saptamana, dupa ce am pierdut la Gaz Metan. Am avut momente cand am vrut sa ma las de fotbal, dar am revenit si acum sarbatorim promovarea", a spus Baicu. Moldovan a tinut sa multumeasca celor de la FC Baia Mare si a declarat ca nu stie daca va continua la Dacia. "Eu am avut contract pana la finalul acestui sezon. Am promovat si datorita celorlalti antrenori dinaintea mea, Marin Duna si Constantin Carstea. Nu stiu daca voi continua, dar raman cu satisfactia ca, dupa promovarea din 1994 cu FC Arges, am mai reusit una, in 2007, cu Dacia", a spus "Comisarul". "Speram sa facem acum o echipa competitiva pentru Liga I. Orasul Mioveni merita sa aduca la stadion echipele mari ale Romaniei", a declarat Razvan Tunaru, directorul sportiv al argesenilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.