Patru presupusi capi ai unei retele care obtineau in mod fraudulos credite bancare au fost arestati la Timisoara, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de lei. Capii filierei racolau persoane fara venituri sau cu venituri mici pentru care obtineau
Patru presupusi capi ai unei retele care obtineau in mod fraudulos credite bancare au fost arestati la Timisoara, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de lei. Capii filierei racolau persoane fara venituri sau cu venituri mici pentru care obtineau carti sau contracte de munca falsificate, cu ajutorul carora luau credite de la banci.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infractional racolau persoane fara venituri sau cu venituri mici, carora le spuneau ca-i pot ajuta sa faca rost de bani sau obiecte electrocasnice. Astfel, falsificatorii primeau cartile de identitate pe baza carora fabricau contracte sau carti de munca. Cu aceste documente obtineau de la unitati bancare din Lugoj credite de pana la 5000 de euro sau obiecte electrocasnice, in rate, pe care ulterior le vindeau. Capii gruparii ramaneau cu sume cuprinse intre 20 si 45% din valoarea contractelor, iar persoanele care isi dadeau cartea de identitate si acceptau "serviciul" primeau restul de bani.
Pana la 20 de ani de inchisoare
Ofiterii BCCOT si Politia Lugoj i-au retinut, la jumatatea lunii mai, pe Mihai Cristian D., in varsta de 28 de ani, Aurora G., in varsta de 35 de ani, Calin-Ioan B, in varsta de 25 de ani si Ioan P., in varsta de 32 de ani, toti din Lugoj. Pe numele celor patru au fost emise mandate de arestare preventiva, pentru o perioada de 29 de zile. Ei sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune, complicitate la uz de fals si spalare de bani, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata si risca pedeapsa cu inchisoarea de la 5 pana 20 de ani. Ioan P. a primit si interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 16 mai. "Cercetarile continua in acest caz, dat fiind faptul ca au fost identificate pana in prezent peste 50 de persoane fizice din judetul Timis, care, pe baza contractelor de munca falsificate de capii gruparii, au reusit sa obtina credite pentru nevoi personale de la diferite institutii bancare", precizeaza autoritatile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.