Robert Zoellick, numit de presedintele american George W. Bush in functia de presedinte al Bancii Mondiale, a recunoscut ca aceasta institutie iese dintr-o perioada "traumatica", dupa demisia lui Paul Wolfowitz, implicat intr-un scandal de nepotism,
Robert Zoellick, numit de presedintele american George W. Bush in functia de presedinte al Bancii Mondiale, a recunoscut ca aceasta institutie iese dintr-o perioada "traumatica", dupa demisia lui Paul Wolfowitz, implicat intr-un scandal de nepotism, relateaza AFP, preluata de NewsIn. "In ciuda atentiei indreptate catre strategia politica si misiunea Bancii, una dintre cele mai mari provocari cu care este confruntata Banca este cea legata de conducere si gestiune". "Exista multa anxietate, frustrare si manie acumulate", a adaugat el. "Cred ca unul dintre obiective va fi de a calma lucrurile, dar si de a construi un consens privind directia in care se va indrepta aceasta institutie", a afirmat oficialul american. "Puteam avea o strategie si idei foarte bune, insa, daca nu le putem aplica, nu vom reusi", este de parere Zoellick. Consiliul de Administratie al Bancii Mondiale a luat act miercuri de nominalizarea lui Robert Zoellick de catre administratia americana pentru a ocupa functia de presedinte al Bancii. SUA numeste in mod traditional presedintele Bancii Mondiale incepand de la crearea acestei institutii, in urma cu peste 60 de ani, in timp ce tarile din Europa numesc directorul general al Fondului Monetar International. Nominalizarea lui Zoellick trebuie sa fie acceptata de Consiliul de Administratie al Bancii. "Cei 24 de membri ai Consiliului de Administratie, reprezentand cele 185 de state membre, sunt bucurosi ca vor putea incepe discutiile cu Robert Zoellick in cadrul procesului de selectie", a anuntat board-ul institutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.