Reglementarea ar urma sa intre in vigoare din 1 iulie 2008, cu o derogare de cinci ani pentru baruri, cluburi si zone semirezidentiale, in care sa functioneze spatii pentru fumat, separate si ventilate. De asemenea, ministrul Sanatatii va expune punc
Reglementarea ar urma sa intre in vigoare din 1 iulie 2008, cu o derogare de cinci ani pentru baruri, cluburi si zone semirezidentiale, in care sa functioneze spatii pentru fumat, separate si ventilate. De asemenea, ministrul Sanatatii va expune punctul de vedere potrivit caruia problema fumatului ar trebui reglementata printr-o directiva noua a Comisiei Europene, dand asigurari ca Romania o va respecta, transmite Mediafax. Comisia Europeana a lansat recent o dezbatere pe aceasta tema, solicitand tarilor membre opinii privind solutiile care se impun pentru reglementarea problemei in cauza. Pentru a formula un raspuns in raport cu realitatea romaneasca, Ministerul Sanatatii a lansat, pe site-ul ministerului, o consultare publica in acest sens. Astfel, potrivit datelor centralizate de catre Centrul de consiliere pentru renuntarea la fumat, 82% dintre cei care au completat chestionarul au considerat ca fumatul ar trebui interzis in toate spatiile publice inchise, 54% sunt de parere ca nu ar trebui acceptata nici o derogare cu privire la aceasta decizie, in timp ce doar 37% cred ca trebuie sa existe anumite spatii pentru fumat in unele locatii (baruri, cluburi, cofetarii, aeroport, trenuri). (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.