Fermierii din Marea Britanie tanjesc dupa muncitorii romani si bulgari si fac demersuri pentru ca Guvernul sa relaxeze restrictiile impuse imigrantilor din aceste state, scrie cotidianul The Times. Producatorii se plang ca productia de capsuni si de
Fermierii din Marea Britanie tanjesc dupa muncitorii romani si bulgari si fac demersuri pentru ca Guvernul sa relaxeze restrictiile impuse imigrantilor din aceste state, scrie cotidianul The Times. Producatorii se plang ca productia de capsuni si de zmeura va fi compromisa anul acesta in absenta "capsunarilor" romani, subliniind ca sectorul se confrunta cu un deficit semnificativ de forta de munca. In afara de romani si de bulgari, demersurile britanicilor ii mai vizeaza pe imigrantii din Moldova, Ucraina si alte state care nu fac parte din Uniunea Europeana.  Fermierii se bucura de sustinerea lordului Rooker, secretar de stat pe probleme de Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale. Nu la fel de flexibili se arata si oficialii de la Ministerul de Interne. Liam Byrne, secretar pe probleme de Imigratie, insista ca actualele limite si legi din domeniul imigratiei corespund realitatii. Politica britanica privind migratia sustine ca posturile vacante care necesita muncitori slab calificati pot fi ocupate de persoane din spatiul comunitar, comenteaza The Times. In articol sunt mentionate rezultatele unui studiu potrivit caruia pentru recolta de vara din acest an au fost recrutati doar 2.300 de imigranti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.