Singuratatea in doi nu e pentru noi  Inainte de a forma un cuplu, el si ea sunt doi. Dupa ce isi spun juramintele de iubire, el si ea sunt unul, ca in povesti. Toti barbatii si toate femeile ar vrea sa ramana asa. Insa ce se intampla in momentul
Singuratatea in doi nu e pentru noi  Inainte de a forma un cuplu, el si ea sunt doi. Dupa ce isi spun juramintele de iubire, el si ea sunt unul, ca in povesti. Toti barbatii si toate femeile ar vrea sa ramana asa. Insa ce se intampla in momentul in care ne dam seama ca suntem totusi doi, doi carora le plac aceleasi lucruri, insa in moduri diferite? Jacques Salomé este autorul unei aritmetici speciale a cuplului: 1+1=3. Mitul fuziunii, al contopirii, functioneaza doar o perioada de timp, in rest cei doi parteneri isi pun in comun tot ceea ce au, bun sau nu, pentru a se alia si a construi o relatie. Relatia este cel de al treilea element al cuplului, este ceea ce construim impreuna.  Daca m-as asculta, m-as intelege Pentru a comunica cu ceilalti trebuie sa stiu sa comunic cu mine insumi. Aceasta este ideea fundamentala a acestei carti. Ea ne invata un lucru esential: sa ne definim asa cum suntem in realitate, nici mai buni, nici mai rai. Adesea, in relatiile noastre familiale, de prietenie sau de iubire, suntem prinsi intr-o capcana: fie ne acuzam pe noi insine de ceea ce nu merge in viata noastra, fie ii acuzam pe ceilalti. Avem nevoie sa intelegem mecanismele ce guverneaza comunicarea si relatiile cu ceilalti oameni, pentru a dobandi mai multa seninatate si mai multa eficienta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.