Esentele tari se tin in sticlute mici. Asta e valabil si pentru carti.

Daca nu sinteti pregatiti sa intrati la razele X, atunci e bine sa nu cititi aceasta carte. Daca va e teama ca umbla cineva cu lanterna printre spaimele cele mai
Esentele tari se tin in sticlute mici. Asta e valabil si pentru carti.

Daca nu sinteti pregatiti sa intrati la razele X, atunci e bine sa nu cititi aceasta carte. Daca va e teama ca umbla cineva cu lanterna printre spaimele cele mai ascunse, atunci, va rog, nu deschideti aceasta carte. E periculos. Pentru ca paginile ei nu sint mereu de hirtie, din cind in cind sint de sticla, iar pe partea cealalta a sticlei este aplicata o folie de argint. Mai clar, din cind in cind paginile devin oglinda. Si anume, oglinda care vede pina-n interior, o oglinda pe care nu o puteti insela. Si nici ea nu va insala! Veti vedea acolo ginduri de care ati uitat, indoieli despre care credeati ca au disparut. Fragmente de intuneric pe care nu a reusit nici o lumina sa-l spulbere. Cartea aceasta e periculoasa! Otravitoare, de-a dreptul. Va va duce pe carari nestiute, va va chinui, va va biciui imaginatia, va va contrazice credintele si sperantele. Calatoria in Arcadia nu are loc! Totul e o mare inselatorie, o punere in scena care sa va atraga atentia, sa va duca pe piste false, sa va slabeasca imunitatea. Nu va uitati ca e cam subtire (si lamele de Toledo sint subtiri!), si asta face parte din trucurile autorului. El, de fapt, vrea sa fondeze o noua erezie si, cu cartea asta, va atrage intr-o cursa. Nu va pierdeti cumpatul, nu va desfaceti centurile de siguranta, nu va bazati pe experientele anterioare. Pentru ca, aici, in Arcadia, legile logice sint abolite, ratiunea e ametita si sta la masa cu un iluzionist de mare clasa. Numele lui e Ben Okri (foto).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.