Cozile interminabile au caracterizat votul organizat la misiunile diplomatice pentru romanii din strainatate.

Romanii din Paris si din imprejurimi au votat la sediul ambasadei si la consulat, insa pentru numarul mare


Cozile interminabile au caracterizat votul organizat la misiunile diplomatice pentru romanii din strainatate.

Romanii din Paris si din imprejurimi au votat la sediul ambasadei si la consulat, insa pentru numarul mare de electori. Dan Danciu, unul dintre romanii stabiliti in Franta si-a declarat "admiratia pentru spiritul civic " al celor care au stat la coada sa-si exercite dreptul de vot si s-a intrebat "oare citi au fost descurajati sa voteze" din cauza proastei organizari.

Membrii Aliantei Societatii Civile din Diaspora "Cetateanul" - Grupul din Paris, ne-a transmis un protest fata de "modul in care Guvernul Romaniei, a organizat procesul de vot penru cetatenii romani aflati in Franta". Sint reclamate mai multe neajunsuri cum ar fi faptul ca "nu s-a luat nici o masura de informare directa a cetatenilor", dar si ca la Paris pentru cei 200.000 de romani din zona centrala a Frantei s-au adus doar 12.000 de buletine de vot. Prin faptul ca s-au adus doar 12 cabine de vot, abia daca au putut vota 4000 de cetateni.

Din Hamburg, Liviu Mihoc ne-a transmis rezultatului votului care nu mai are nevoie de vreun comentariu: 230 pentru NU si doar 26 pentru DA. Voatrea a decurs normal, la Hamburg neinregistrindu-se cozi. Oricum, 86 la suta dintre romanii din Germania au votat pentru ca Traian Basescu sa-si reia postul de la Cotroceni. Traian Basescu a luat majoritatea voturilor si la Bonn, Muenchen si Stuttgart.

La Madrid, 3.323 de romani s-au pronuntat impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu, si abia 121 au pus stampila pe "DA". Romanii din Spania cred ca o buna parte dintre cei favorabili demiterii sint salariatii ambasadei care au fost extrem de ostili fata de ei. In cele noua orase din Spania unde s-au organizat sectii de votare, 14.000 de persoane au votat, dupa rezultatele oficiale stabilindu-se ca 90 % dintre romani i-au fost favorabili lui Traian Basescu. O buna parte dintre cei care au vrut sa voteze nu au mai putut din cauza ca organizarea defectuoasa a intirziat procesul electoral iar ei nu au putut sa voteze. Doar interventia Politiei a dispersat fara vreo violenta multimea de romani care striga: "Vrem sa votam!", "Ba-se-scu!" , "Hotii! Hotii ! Hotii". Au smuls chiar poarta ambasadei pentru a intra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.