Exclusiv. Compania cere pina la 10 milioane de euro, bani necesari pentru investitii.

Grupul Flamingo intentioneaza sa renunte la cladirea din Otopeni, unde compania isi are birourile, pentru a avea mai multi bani de dezvoltare. Of
Exclusiv. Compania cere pina la 10 milioane de euro, bani necesari pentru investitii.

Grupul Flamingo intentioneaza sa renunte la cladirea din Otopeni, unde compania isi are birourile, pentru a avea mai multi bani de dezvoltare. Oficialii companiei sustin ca nu sint inca in discutii cu nici o alta companie, dar si-au stabilit targetul: vor s-o vinda cu 10 milioane de euro. "Este o investitie imobiliara care ajunge la apogeu, iar daca gasim clienti care sa ofere cit vrem noi, o sa vindem", ne-a declarat Dragos Simion, vicepresedinte in Consiliul de Administratie al companiei. Potrivit acestuia, cladirea valoreaza intre 5 si 10 milioane de euro.

Cladirea Flamingo are un teren de 8.600 mp, un depozit de 1.400 mp si birouri de 2.500 mp.

In cazul in care Flamingo isi va gasi un cumparator, banii obtinuti vor merge in dezvoltarea retelei de magazine. Altfel, o parte din investitiile planificate de companie in dezvoltarea afacerii s-ar putea intinde pe o perioada mai mare. "Este o chestiune de timp. Ne putem dezvolta intr-un ritm mai accelerat sau mai lent. Am putea amina o parte din investitii pe doi ani si jumatate. In felul acesta cistigam insa un an si jumatate, ceea ce conteaza foarte mult", ne-a mai spus Simion.

Oficialii Flamingo au declarat recent ca anul acesta vor sa deschida zece magazine Flanco World, astfel incit reteaua sa ajunga la o suprafata totala de 60.000 de metri patrati pina la finele acestui an si la 75.000 de metri patrati pina la finele lui 2008. Asta, cu toate ca grupul Flamingo, cu Flanco inclus, a inregistrat anul trecut pierderi brute de 14,9 milioane de euro.

Presedintele CA al Flamingo considera aceasta posibila tranzactie si ca pe o afacere imobiliara. "Vrem sa vindem si pentru ca avem nevoie de cash flow, dar si pentru ca vedem in asta o afacere imobiliara. Este mai degraba o miscare oportunista", mai spune oficialul Flamingo.

In ceea ce priveste spatiul care va gazdui birourile companiei dupa vinzare, Simion sustine ca nu s-a luat inca nici o decizie, dar a adaugat ca este posibil sa recurga la inchiriere pe termen scurt.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.