Timpul a expirat! Jos pixurile! Elevii de clasa a VII-a au trecut vineri de prima lor teza cu subiect unic.

Disciplina: matematica. Organizarea: secret de stat. Sau circ de stat. Ministerul si-a aratat muschii. Politisti, seifuri si ma
Timpul a expirat! Jos pixurile! Elevii de clasa a VII-a au trecut vineri de prima lor teza cu subiect unic.

Disciplina: matematica. Organizarea: secret de stat. Sau circ de stat. Ministerul si-a aratat muschii. Politisti, seifuri si masini blindate au pazit grilele de examen. Profesorii cred ca a fost o mare risipa de bani, timp si resurse umane. Ministrul s-a trezit cu noaptea in cap sa extraga subiectul: varianta 5. Spera ca toti elevii vor lua nota 10. Profesorii cred ca nu. Subiectele au fost prea grele si profesorii cred ca peste jumatate dintre copii vor pica. Cert e ca s-a terminat, la ora 12.50 fix.

Elevii "unici" incep sa apara din spatele portilor pazite. Si-au lasat emotiile prin clase, prin foile de examen si au iesit galagiosi. Ce-a fost, a fost! E doar un test-pilot, la urma urmei. Se raspindesc prin curtea scolii si incep discutiile. "Iau peste 9,50", "a fost usor" sau "am facut o varza". Fiecare, dupa cum a invatat si cum s-a priceput. Toti sint insa de acord cu un lucru: timpul a fost prea scurt. In rest, nimic deosebit. A fost doar o teza la matematica. Un pusti cu mina in ghips a terminat subiectele in acelasi timp cu ceilalti. Crede ca ia 10. Altii nici nu vor sa se gindeasca la nota. "Am facut jumate", "mai aveam un pic" sau "cred ca nu". Pentru ei, ministrul n-a avut o mina foarte buna de dimineata.

Profesorii spun ca n-ar fi terminat subiectele nici daca mai stateau doua ore in sala. Pentru elevii buni teza a fost usoara. Cei slabi, in schimb, n-au cum sa ia mai mult de 3,50. Si asta la o scoala buna din capitala. In scolile marginase, nimeni nu va lua mai mult de 5. Asta e prima impresie, la cald, a profesorilor de matematica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.