Cercul cultural “Dialog” din Koln organizeaza maine, la sediul Melanchthon-Akademie, o dezbatere despre primele luni ale Romaniei ca membra a Uniunii Europene. Printre invitati se numara Robert Schwartz, redactor-sef al sectiei romane de
Cercul cultural “Dialog” din Koln organizeaza maine, la sediul Melanchthon-Akademie, o dezbatere despre primele luni ale Romaniei ca membra a Uniunii Europene. Printre invitati se numara Robert Schwartz, redactor-sef al sectiei romane de la “Deutsche Welle”, si Petre Iancu, redactor la “Deutsche Welle”, informeaza Realitatea romaneasca. “De la 1 ianuarie 2007, Romania este membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Evolutia societatii romanesti, pe plan economic si social, intampina insa destule dificultati, multe din ele legate si de inconsecventele reformelor din plan politic. Nivelul de trai urca foarte incet, categorii intregi de oameni se simt defavorizati. Multi isi cauta norocul in tarile din UE, chiar si in cele de curand admise, muncind in conditii greu de imaginat pentru societatea occidentala. In acelasi timp, asistam nu de putine ori la propagarea unei imagini deloc imbucuratoare a Romaniei in mass-media occidentala, cu clisee si prejudecati , fata de care ne intrebam cat sunt de justificate”, este de parere presedintele Cercului “Dialog”, Alexandru Timschenko. Participantii la dezbatere sunt incurajati sa gaseasca impreuna raspunsuri la unele intrebari care framanta comunitatea romaneasca din afara tarii. Cat de reale sunt progresele inregistrate de Romania pe calea reformelor si cum sunt vazute si apreciate aceste evolutii in presa, radioul si televiziunea din Germania si in general din Occident? In ce masura este posibil ca unele probleme cu care se confrunta in prezent societatea occidentala sa fie “exportate” si in Romania? Cei doi jurnalisti invitati vor trece in revista principalele aspecte legate de evolutiile din Romania, raspunzand eventualelor intrebari din partea publicului.

Functionarii publici din Republica Moldova nu vor mai putea avea cetatenie dubla

Functionarii de stat si alte categorii de persoane, care exercita atributii de interes public, nu vor putea detine cetatenie multipla, in cazul acceptarii de catre Parlament a unui sir de modificari legislative propuse de Guvern, informeaza Romanian Global News. Guvernul de la Chisinau considera ca persoanele care detin cetatenia altor state au obligatii politico-juridice fata de aceste tari si ca acest fapt poate genera un conflict de interese. Ministrul Justitiei de la Chisinau, Vitalie Pirlog, a precizat ca aplicarea acestor modificari nu inseamna ca persoanele care detin cetatenia altui stat nu pot presta o activitate in Moldova. Ei pot sa-si valorifice aptitudinile profesionale in activitati care prin natura lor nu implica exercitiul puterii publice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.