Steaua este in fata unui meci decisiv astazi pentru ocuparea locului al doilea in clasament, cel care asigura calificarea in tururile preliminare ale Ligii Campionilor. In fata le sta chiar echipa cocotata pe aceasta pozitie, CFR Cluj, care a prof
Steaua este in fata unui meci decisiv astazi pentru ocuparea locului al doilea in clasament, cel care asigura calificarea in tururile preliminare ale Ligii Campionilor. In fata le sta chiar echipa cocotata pe aceasta pozitie, CFR Cluj, care a profitat de pasii gresiti ai ros-albastrilor si ai rapidistilor si a strans un avans de sase puncte si care, in ciuda unui program greu in acest sfarsit de campionat, viseaza deja la meciuri cu granzii Europei.
Steaua ajunge la Cluj dupa o perioada neagra, cu trei infrangeri consecutive, cea cu Poli Timisoara aducandu-i si eliminarea din Cupa Romaniei, si cu o victorie la limita din toate punctele de vedere in fata lui Poli Iasi. Campionii au presiunea dubla, fiindca in afara de faptul ca un esec le-ar inchide aproape definitiv drumul spre locul doi, i-ar putea arunca, daca Rapid ia punct sau puncte la Bistrita, pe pozitia a patra, una care nu asigura obligatoriu prezenta in Cupa UEFA.
In conditiile in care Mihai Stoica este in concediu medical, portavocea echipei a devenit Gigi Becali, cel care a incercat pe cat posibil sa le ridice moralul jucatorilor sai prin subestimarea adversarului. "Meciul cu CFR este cel mai important meci al sezonului, o pot considera ca o finala de a juca sau a nu in Liga Campionilor. E posibil sa fie, accidental, un meci egal, dar daca nu batem acolo, nu mai meritam nici in cupele europene. Le-am spus: diferenta dintre noi si CFR este ca diferenta intre Lyon si Steaua. Puteati voi bate pe Lyon? Nu. Ei, nici CFR nu va poate bate pe voi. Diferenta dintre Steaua si CFR este diferenta dintre Real Madrid si Steaua. Puteati voi bate Realul? Nu. E, nici CFR nu va poate bate pe voi. Dar nu va poate bate daca va concentrati la maximum. Fara sa ironizez pe nimeni, asta este diferenta. Mergem sa-i batem, asta trebuie sa inteleaga si ei, sa inteleaga ca sunt Steaua, au uitat probabil", a declarat marti Gigi Becali. Acesta a precizat ca va asigura cele mai bune conditii de cazare si transport stelistilor pentru intalnirea de astazi si, lucru foarte rar chiar si la meciurile importante din Europa, a mers cu echipa de ieri la Cluj. Pentru a nu crea presiune, Becali l-a anuntat pe antrenorul Cosmin Olaroiu, care a asistat la conferinta patronului foarte pasiv, ca la anul va construi o noua echipa. De partea cealalta, Clujul si-a pastrat discretia prin care s-a caracterizat in tot acest campionat, mai ales ca antrenorul Cristiano Bergodi (foto) este in silenzio stampa. Presedintele Iuliu Muresan a vorbit despre superioritatea neta a CFR-ului in fata Stelei. "Suntem mai buni ca ei, mai pe val, egalul nu ne ajunge, vrem victoria. Daca pierde, Steaua iese din lupta pentru locul doi", a declarat oficialul ardelean. Totusi, interesul in jurul acestui meci este urias la Cluj, unde marti s-au vandut, in doar cateva ore toate biletele puse in vanzare, iar Steaua, care nu va avea alaturi galeria, a solicitat 125 de tichete, dintre care 25 la zona VIP.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.