El a declarat, citat de Rompres, ca a mers la DNA la propria solicitare, deoarece "nu ii convine titulatura de invinuit" in dosarul in care este cercetat de procurorii anticoruptie. "Nu-mi convine titulatura de invinuit si am solicitat o devansare a
El a declarat, citat de Rompres, ca a mers la DNA la propria solicitare, deoarece "nu ii convine titulatura de invinuit" in dosarul in care este cercetat de procurorii anticoruptie. "Nu-mi convine titulatura de invinuit si am solicitat o devansare a termenelor si o rapiditate in clarificarea dosarului", a spus Voiculescu. "I-am rugat sa devanseze termentele si le-au devansat", a spus acesta, citat de Mediafax. El a sustinut ca procurorii "nu au nimic" impotriva sa la ora actuala. Intrebat daca i-a fost prezentat dosarul, Voiculescu a spus: "Nu au avut ce dosar sa-mi prezinte, pentru ca lucrurile sunt atat de clare incat nu au ce dosar sa faca". Liderul conservator a afirmat ca "pentru alte informatii poate fi contactat procurorul Emilian Eva". El a spus ca a cerut rapiditate in clarificarea lucrurilor. "Am dat in acest sens o declaratie olografa de trei randuri. Sper sa o lichideze rapid. La fel si pentru Camelia. I-am spus procurorului ca s-a grabit", a declarat Dan Voiculescu, citat de NewsIn. Procurorii i-au prezentat acuzatiile liderului PC.
Acuzatiile
Departamentul National Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva lui Dan Voiculescu, acesta fiind acuzat de spalare de bani. De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala si impotriva fiicei acestuia, Camelia Voiculescu, acuzata de spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, si a lui George Copos, pentru participare la o licitatie cu strigare cu oferte trucate, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani. In acest dosar mai sunt cercetati presedintele Consiliului de Administratie al Grivco SA, Mihai Lazar, Giulio-Giuseppe Roza si Adrian Cristea. Procurorii sustin ca au probe potrivit carora, in perioada 2000 - 2004, George Copos "a spalat" o parte din banii obtinuti "ilicit" din vanzarea a 38 de spatii comerciale catre Loteria Romana. DNA sustine ca Copos ar fi transferat banii prin conturile personale ale Cameliei Voiculescu si ale lui Dan Voiculescu, dar si prin cele ale Grivco SA. Procurorii spun ca acest dosar s-a constituit prin disjungere din dosarul "Loteria", in care Copos, alaturi de alti patru co-inculpati, a fost trimis in judecata, toti fiind acuzati de o evaziune fiscala de peste un milion de euro. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.