Fost atlet si jucator profesionist de fotbal american Fostul atlet american John Carlos, se afla in Romania, la invitatia Ambasadei SUA, pentru a discuta cu sportivii romani despre rasism. Carlos este membru fondator al Proiectului Olimpic pent
Fost atlet si jucator profesionist de fotbal american


Fostul atlet american John Carlos, se afla in Romania, la invitatia Ambasadei SUA, pentru a discuta cu sportivii romani despre rasism. Carlos este membru fondator al Proiectului Olimpic pentru Drepturile Omului, creat pentru a organiza un boicot al JO din Mexic. Medaliat cu bronz la cursa de 200 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice de vara din 1968, Carlos, impreuna cu Tommie Smith, ocupantul locului I, au tinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume datorita gestului lor de a ridica pumnii in manusi negre la ceremonia de premiere. Ambii atleti au purtat pe podium sosete negre, fara ghete, simbolizand saracia afro-americanilor din Statele Unite. Cei doi au fost eliminati din echipa olimpica a SUA. Pentru ca promoveaza si in Romania lupta impotriva rasismului din sport, Jurnalul National il declara pe John Carlos "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.