Doua siameze unite de inima si ficat au fost separate cu succes, pentru prima data in lume, in urma unei operatii chirurgicale efectuate la un spital din Thailanda. Pantawan si Panwad Thiyenjai au fost separate la sfarsitul lunii februarie dupa o ope
Doua siameze unite de inima si ficat au fost separate cu succes, pentru prima data in lume, in urma unei operatii chirurgicale efectuate la un spital din Thailanda. Pantawan si Panwad Thiyenjai au fost separate la sfarsitul lunii februarie dupa o operatie chirurgicala care a durat 12 ore, realizata de o echipa medicala formata din 61 de persoane, printre care cinci medici cardiologi de la spitalul Siriraj din Bangkok. "Potrivit cercetarilor noastre, nici un siamez legat de inima si ficat de perechea sa nu a supravietuit. Este o premiera mondiala", a declarat Piyasakol Sakolsatayathorn, decan al facultatii de medicina de care apartine spitalul. "Ambele se simt bine si sunt restabilite", a adaugat acesta. Siamezele, nascute prin operatie cezariana in iunie 2006, erau unite de la tors la abdomen. Thailanda, numita Siam pana in 1939, a dat numele sau acestui fenomen cand Chang si Eng Bunker, nascuti in 1811, au fost printre primii "gemeni siamezi" expusi publicului. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.