Certa este o usoara scadere in sondaje a popularitatii domnului Geoana. Sa fie ea consecutiva apropierii de liberali? Marti, domnul Geoana a rostit in Parlament o cuvantare critica la adresa noului Guvern; ea se suprapune, insa, pe declaratii anterio
Certa este o usoara scadere in sondaje a popularitatii domnului Geoana. Sa fie ea consecutiva apropierii de liberali? Marti, domnul Geoana a rostit in Parlament o cuvantare critica la adresa noului Guvern; ea se suprapune, insa, pe declaratii anterioare ale aceluiasi domn Geoana, categoric favorabile Guvernului Tariceanu 2. S-ar parea ca PSD-ul vrea sa loveasca simultan in PD si presedintele (inca!), domnul Basescu, dar si in adversarul (ideologic) traditional, PNL.
Aceasta nu-i totul... Fostul sef al SIE, domnul Ioan Talpes, senator independent, apropiat al domnului Ion Iliescu, va contesta, pare-se, la Curtea Constitutionala noul cabinet. Domnul Talpes sustine ca domnul Tariceanu nu mai poate fi premier, intrucat Alianta DA s-a destramat si ca presedintele Traian Basescu trebuie sa-l desemneze pe domnul Mircea Geoana ca premier, avand in vedere ca liberalii sunt minoritari in Parlament. Propunerea lui Talpes ar repune totul in cauza; ea ar deschide calea unei coalitii dominate de PSD fie cu PNL, fie cu PD. Propunerea convine, insa, si celor care obiecteaza la prezenta unor persoane controversate in Cabinetul Tariceanu 2, facand parte din asa-zisa mafie liberala. Numai ca, in cazul unei alte coalitii, cu greu pot fi evitate alegeri anticipate, pe care nimeni nu le doreste, cu exceptia Partidului Democrat si a presedintelui Basescu. Concluzia: exista deja un vot favorabil noului cabinet Tariceanu de care PSD nu se mai poate dezice fara a se compromite grav. Zarurile au fost aruncate! Dar, mai stii?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.