Ati renuntat la REBU, iar acum si primarul Sectorului 1. De ce?
Este vorba despre interese, cum am spus de sase ani de cand am renuntat la serviciile firmei. Ma bucur ca acum s-a mai trezit un primar si a vazut ce se intampla cu REBU. In afara
Ati renuntat la REBU, iar acum si primarul Sectorului 1. De ce?
Este vorba despre interese, cum am spus de sase ani de cand am renuntat la serviciile firmei. Ma bucur ca acum s-a mai trezit un primar si a vazut ce se intampla cu REBU. In afara de faptul ca REBU a fost adus fara licitatie, printr-o o decizie politica a lui Constantinescu si Ciorbea, acum ne trezim cu o batalie in Alianta pentru cine sa fie actionar majoritar.
Daca nu stiti, va informez eu ca pachetul majoritar s-a schimbat pana acum in functie de interesele politice, de la mandat la mandat.
Veti angaja o alta firma pentru Sectorul 5?
Videanu a marit pretul gunoiului de la 35.000 la 70.000 de lei pe luna de persoana. A fost o decizie politica pe care nu a anuntat-o in campanie. La fel s-a intamplat si cu pretul apei: a fost marit de 7-8 ori, iarasi fara sa se anunte inainte. Eu am spus inca de acum sase ani, si am ramas consecvent: cele mai paguboase contracte din administratia locala din Romania sunt cele cu Apa Nova si REBU.
Ce solutie aveti pentru salubrizare?
Eu fac salubrizare prin intermediul Administratiei Domeniului Public si vad clar o analiza de pret si din ce sunt compuse cheltuielile, astfel ca imi dau seama ca 35.000 de lei era destul de mult. Iar marirea pretului la 70.000 a fost luata asa, hai sa vedem cum mai scoatem niste bani. In Sectorul 5 sunt foarte multi oameni amarati, cu multi copii, iar o familie compusa din 5 persoane trebuie sa plateasca lunar 350.000 de lei gunoiul. Din acest motiv, foarte multi au renuntat la contractul cu REBU, si pun gunoiul la colt de strada, astfel ca se aduna acei munti.
Intentionez, in aceasta vara, sa fac o licitatie internationala, atat pentru salubrizarea menajera, cat si pentru cea stradala. Voi apela la specialisti sa-mi faca o analiza de pret, astfel incat oamenii sa il poata suporta. Abia apoi voi initia si o hotarare in Consiliul local, prin care voi aplica amenzi celor care nu au contract de salubrizare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.