Bancile au venit cu oferte care extind perioada de rambursare si virsta solicitantului. Portalul www.FinZoom.ro a realizat un clasament al acestora.

Credite ipotecare/imobiliare pe 35 de ani, suma nelimitata si virsta de 70 de ani pina
Bancile au venit cu oferte care extind perioada de rambursare si virsta solicitantului. Portalul www.FinZoom.ro a realizat un clasament al acestora.

Credite ipotecare/imobiliare pe 35 de ani, suma nelimitata si virsta de 70 de ani pina la rambursare, imprumuturi de nevoi personale nelimitate pe 30 de ani care pot fi platite pina la 70 de ani sau credite auto de multe zeci de mii de euro cu perioada de rambursare de zece ani. Asa arata acum ofertele pentru populatie ale bancilor. Iar dupa ce BNR a renuntat la cea mai mare parte a restrictiilor impuse bancilor comerciale la creditare, este de asteptat ca sumele posibil de imprumutat sa creasca si mai mult. Mai ales in cazul persoanelor cu venituri mari, evident dezavantajate de fostele restrictii. Cresterea veniturilor disponibile, increderea in veniturile viitoare, concurenta din sistemul bancar si eliminarea restrictiilor la imprumuturi ii vor fac pe romani din ce in ce mai doritori sa-si satisfaca nevoile prin credit.

Oferta bancilor a crescut pe masura, acestea majorind atit nivelul sumei ce poate fi imprumutata, cit si perioada de rambursare. Dupa anularea plafonului de imprumut din veniturile nete ale solicitantilor si eliminarea avansului, este de asteptat ca sumele posibil de imprumutat sa creasca si mai mult. Mai ales in cazul persoanelor cu venituri mari, evident dezavantajate de fostele restrictii.

www.FinZoom.ro a realizat un studiu al pietei creditului bancar privind limitele maxime (de suma, perioada si virsta) impuse in acest moment de banci in functie de tipul de credit.

Virsta clientului, factor determinant

In general, calea prin care se poate obtine o suma mai mare presupune, in primul rind, cautarea celei mai indelungate perioade de creditare. Cea mai lunga perioada de creditare este de 35 de ani la creditele imobiliare si ipotecare, pentru care bancile ofertante nu au un plafon maxim impus.

Factorul determinant care ar putea sta in calea obtinerii imprumutului pe o perioada maxima este virsta solicitantului. Aceasta pentru ca un solicitant ce se duce la Romexterra Bank pentru un credit ipotecar pe 35 de ani, iar virsta maxima (ce include si perioada de rambursare a creditului) impusa de banca este de 70 de ani, virsta acestuia trebuie sa fie de maximum 35 de ani. Cu cit solicitantul imprumutului are o virsta mai mare, perioada de creditare la care acesta poate avea acces va scadea invers proportional.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.