Pandit cu febrilitatea interesata cu care Stanica Ratiu, in "Enigma Otiliei", astepta moartea lui Mos Costache, decesul, dupa o lunga agonie, al Aliantei DA, s-a, in fine, intamplat. La capul mortului stau, abia stapanindu-si un rictus de satisfactie
Pandit cu febrilitatea interesata cu care Stanica Ratiu, in "Enigma Otiliei", astepta moartea lui Mos Costache, decesul, dupa o lunga agonie, al Aliantei DA, s-a, in fine, intamplat. La capul mortului stau, abia stapanindu-si un rictus de satisfactie, cioclii PSD si PC. Echidistant ca de obicei, groparul specializat Basescu retuseaza cu ultime lovituri de cazma peretii proaspatului mormant. In plan secund, cu mutra sa clasica, aproape organica, de inmormantare - Marko Bela. Corurile reunite ale celor doua Camere intoneaza in crescendo "In veci pomenirea ei!" Prea-Fericitul Teoctist tine slujba de pomenire. Doi taranisti batrani aduc o coroana vestejita (nu sunt fonduri) luata de pe mormantul din apropiere al Conventiei. Dl Boc isi sterge pe furis o lacrima, dl Tariceanu isi sterge de pe frunte transpiratia: a venit in goana cu motocicleta si poate raci. Starnind indignarea retinuta a dnei Norica Nicolai imbracata intr-un frumos compleu negru, dna Lavinia Sandru a venit intr-o super minijupa culoarea oului de rata, spre deosebire de dna Cocos, care a venit in niste reiati - ati ghicit! - bleumarin, bine mulati pana-n laringe. Dl Vacaroiu nu sta pana la sfarsit si iese discret din multime: trebuie sa mearga la "Golden Blitz" sa aranjeze pomana. Sunt prezente toate televiziunile. Reporterul catastrofelor, Catalin Radu Tanase, transmite in direct. Tot in direct ar transmite si "Cosmos TV", dar li s-a stricat camera. Mai la o parte, dl Patriciu loveste discret in pamant cu pantoful "Bata-Bata": oare o fi dedesubt titei? In piata de langa cimitir PSD-ul ofera trecatorilor gratis mici, fasole, bere si acuarele din colectia dlui Nastase. Stelian Tanase si Mircea Dinescu fac o emisiune in direct. Robert Turcescu imparte bile negre tuturor. Dinspre Piata Constitutiei razbat ecourile concertului "Iris". Seara au fost anuntate focuri comemorative de artificii: PNL-ul in Piata Revolutiei, PD-ul in Piata Universitatii.
Sa fie primit!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.