El a sustinut ca deciziile recente ale Curtii Constitutionale privind Comisia anti-Basescu precum si cea a Camerei Deputatilor privind legea referendumului nu reprezinta doar o ipoteza in ceea ce priveste procedurile de suspendare si demitere a prese
El a sustinut ca deciziile recente ale Curtii Constitutionale privind Comisia anti-Basescu precum si cea a Camerei Deputatilor privind legea referendumului nu reprezinta doar o ipoteza in ceea ce priveste procedurile de suspendare si demitere a presedintelui, ci "o varianta de drum". Pe de alta parte, Geoana a criticat si decizia premierului Calin Popescu Tariceanu de a prelua interminar sefia MAE si a catalogat drept nefericite nominalizarile lui Sever Voinescu si Lucian Leustean ca ambasadori. El l-a acuzat pe Tariceanu ca "duce prea departe razboiul cu Traian Basescu in ceea ce priveste functia de ministru de Externe", opinand ca premierul nu ar fi trebuit sa aplice aceleasi metode cu Traian Basescu in lupta dintre palate. In acest context Geoana a apreciat ca nu este normal ca Sever Voinescu sa detina functia de ambasador la Washington, pentru ca nu ar avea calificarea necesara acestei demnitati. Totodata, Geoana l-a criticat si pe secretarul de stat in Ministerul de Externe Lucian Leustean despre care a afirmat ca este paralel cu tot ceea ce se intampla in minister. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.