Cei zece furnizori de internet "vin practic din toate sectoarele Bucurestiului, sunt companii relativ mici care vor consolida pozitia Interlanului pe piata locala", a declarat pentru NewsIn, Nicolae Duicu, directorul de marketing al asociatiei. Noii
Cei zece furnizori de internet "vin practic din toate sectoarele Bucurestiului, sunt companii relativ mici care vor consolida pozitia Interlanului pe piata locala", a declarat pentru NewsIn, Nicolae Duicu, directorul de marketing al asociatiei. Noii furnizori se vor adauga celor 16 membri actuali ai Interlan.
"Foarte curand va avea loc adunarea generala a Interlan, unde se va indeplini formalitatea acceptarii noilor membri. Deocamdata, pana la sfarsitul saptamanii, trebuie sa asteptam emiterea hotararii judecatoresti de aprobare a noilor membri", a adaugat Duicu.
Serviciile de furnizare de internet de banda larga pentru utilizatorii individuali au crescut in 2005 cu o rata de aproximativ 900%, iar numai in Bucuresti retelele de cartier controleaza o cota de piata de aproximativ 13%. Date statistice pentru 2006 inca nu sunt disponibile, a precizat Duicu. O asemenea crestere a atras atentia marilor furnizori de servicii internet care, in special RCS&RDS, au inceput sa achizitioneze astfel de retele.
in urma cu cinci luni, adunarea generala a Interlan a retras calitatea de membru Interlan firmelor BNet, RTA, SMN si Hifilan. Atunci a fost validat si noul consiliu director si presedintele asociatiei in persoana lui Aurelian Stancu de la furnizorul de servicii internet DCN.
Investitia de pornire pentru o retea de cartier este de aproximativ 1.000 de euro, insa cresterea rapida si viteza de transfer de pana la 3 gigabiti pe secunda in trafic liber face ca o astfel de retea sa devina un altfel de furnizor de servicii internet, la fel de legal precum RCS&RDS ori UPC.
Asociatia Interlan a fost fondata la sfarsitul anului 2004, avand un numar initial de zece membri. in timp, retelele de cartier au devenit o alternativa economica a cererii de informatie si comunicatie electronica, devenind adevarati furnizori de internet locali.
Interlan a adunat pana in prezent in randurile sale un numar de 16 de membri. Cele 16 companii ofera servicii de acces la Internet pentru peste 50.000 de utilizatori casnici din Bucuresti.
Asociatia a fost infiintata atat pentru a oferi ajutor retelelor de cartier sub forma consilierii legale si tehnice, cat si pentru a urmari si promova obiectivele comune ale companiilor membre, unul din obiectivele asociatiei pe viitor fiind in impunerea un brand Interlan pe piata furnizorilor de servicii internet din Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.