Toate partidele politice invitate de seful statului la consultari s-au prezentat, ieri, la Cotroceni, cu exceptia Partidului Romania Mare. In topul agendei oficiale, au figurat actuala criza politica si stadiul modificarii sistemului electoral prin i
Toate partidele politice invitate de seful statului la consultari s-au prezentat, ieri, la Cotroceni, cu exceptia Partidului Romania Mare. In topul agendei oficiale, au figurat actuala criza politica si stadiul modificarii sistemului electoral prin introducerea votului uninominal versus referendum declansat de catre presedinte. Printre subiectele colaterale, s-au mai numarat reforma institutionala si situatia concreta din anumite institutii publice. Reprezentantii formatiunilor politice parlamentare si-au expus mandatul precizat anterior consultarilor si dat publicitatii inca de acum doua zile, in conditiile in care seful statului a anuntat ca se va multumi sa asculte opiniile tuturor, inainte de a trage o concluzie. Cu exceptia PNL, al carui lider, premierul in exercitiu, a lipsit de la consultarile la care, in ajun, declarase oficial ca va participa, la invitatia lui Traian Basescu au raspuns, de aceasta data, liderii partidelor politice. Liberalii s-au dus fara miza si fara asteptari, doar pentru a-i spune in fata presedintelui ca este autorul actualei crize, ceea ce au facut, de altfel, si social-democratii. PSD, PNL si UDMR au concluzionat, pe rand, ca rezolvarea acesteia este de competenta Parlamentului si nu a sefului statului. UDMR crede ca momentul poate fi depasit prin identificarea unei formule guvernamentale cu sustinere majoritara in Parlament, sau prin organizarea de alegeri anticipate. Presedintele Traian Basescu le-ar fi reprosat liberalilor ca au o intelegere politica cu PSD, in timp ce liderii PNL au negat, au declarat pentru NewsIn surse din conducerea PNL. Potrivit NewsIn, sursele citate sustin ca acest schimb de replici a fost singurul moment in care presedintele ar fi facut aluzie la ceea ce el insusi numise "majoritatea parlamentara netransparenta" formata din PSD-PNL-PC-PRM.

PSD: "Cauza crizei - vendeta politica!"


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.