Sunt cateva milenii de cand, in India antica, a inflorit o civilizatie stralucita, sub aspect cultural, filozofic, teologic, stiintifica. Civilizatia vedica a dat lumii Ayurveda, "stiinta vietii" in sanscrita, un sistem medical complet. La baza acest

Sunt cateva milenii de cand, in India antica, a inflorit o civilizatie stralucita, sub aspect cultural, filozofic, teologic, stiintifica. Civilizatia vedica a dat lumii Ayurveda, "stiinta vietii" in sanscrita, un sistem medical complet. La baza acestui sistem au salasuit, pe de o parte, cunoasterea marii bogatii si diversitati a florei medicinale a subcontinentului indian, iar pe de alta parte, conturarea unui intreg sistem filozofic cu caracteristica holista (in care organismul uman este considerat un tot unitar aflat in echilibru cu intregul univers).

Civilizatia moderna si stresul
Asistam in ultimele decade la o "accelerare" a ritmului de viata, cand timpul nostru pare a se comprima din ce in ce mai mult, cand nu mai avem timp decat pentru activitatea profesionala, atmosfera calda a caminului trecand, pentru multi dintre noi, pe un plan secundar. Suprasolicitarile cotidiene, grijile de zi cu zi, alimentatia neregulata si neadecvata, odihna insuficienta, petrecerea unor perioade lungi de timp in fata calculatorului etc., fac ca organismul sa faca fata din ce in ce mai greu tuturor acestor "agresiuni" (stresuri). Acumularea zilnica a stresului are consecinte pe termen lung asupra organismului nostru. Un regim de viata cat de cat echilibrat ne poate ajuta foarte mult in pastrarea capacitatilor organismului in fata tuturor provocarilor. Acestui regim i se poate asocia folosirea unor plante medicinale, ca suplimente alimentare, care sa contribuie la randul lor la tonifierea, revigorarea si optimizarea activitatii intregului organism, precum si de a evita administrarea (uneori chiar autoadministrarea) unor medicamente de sinteza care "ajuta" la suportarea mai usoara a stresului.

O combinatie ayurvedica unica: spirulina platensis si withania somnifera (ashwaganda)
Spirulina platensis - o alga verde-albastra, cu o compozitie chimica complexa, care contine toti aminoacizii esentiali si neesentiali, acizi grasi, betacaroten, minerale (Ca, Na, K, Fe), oligoelemente (Mg, Zn, Cu, Mn, Co, Se), vitamine (complexul B). Datorita continutului bogat in principii bioactive, Spirulina are actiuni si efecte deosebite: reglarea functiilor organice, stimularea sintezei hormonale (corticosuprarenalieni, tiroidieni), a insulinei. Are si un efect radioprotectiv si reparator al daunelor induse de terapia antitumorala.
Withania somnifera (Ashwaganda) - se folosesc radacinile, care contin alcaloizi, aminoacizi, vitamine, minerale. Este o planta binecunoscuta pentru actiunile si efectele asupra cresterii capacitatii de aparare, de adaptare la efort fizic si psihic. Are actiune anabolizanta, fiind recomandata celor aflati in convalescenta, in perioadele de crestere, varstnicilor. Contine principii bioactive cu actiune antiinflamatoare, fiind utila si reumaticilor; antibacteriana, antivirala, precum si antitumorala.
Combinarea acestor doua plante, cum se intampla in cazul produsului Spirulina Star, determina formarea unui complex unic de principii bioactive cu actiuni si efecte cu implicatii benefice pentru intregul organism, cum ar fi:
Stimularea imunitatii generale
Cresterea capacitatii de adaptare la efort fizic si psihic
Persoanelor sensibile, convalescenti, varstnici
Actiune antitumorala si de protectie in cursul terapiilor radioactive si citostatice


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.