Comitetul Executiv a decis, la cererea selectionerului, sa schimbe data desfasurarii ultimei etape din Liga I si a finalei Cupei Romaniei. "In vederea unei pregatiri cat mai optime (sic!) a meciurilor cu Slovenia (2 si 6 iunie)", a fost luata aceasta
Comitetul Executiv a decis, la cererea selectionerului, sa schimbe data desfasurarii ultimei etape din Liga I si a finalei Cupei Romaniei. "In vederea unei pregatiri cat mai optime (sic!) a meciurilor cu Slovenia (2 si 6 iunie)", a fost luata aceasta decizie. Practic, au fost inversate doar partidele, astfel incat pe 23 mai se incheie campionatul, iar pe 26 mai e ultimul act al Cupei, programarea initiala avand aceleasi date.
Prin aceasta decizie selectionerul a castigat trei zile in plus de pregatire pentru jucatorii din campionatul intern care nu sunt angrenati in finala Cupei Romaniei, fiindca inainte de aceasta decizie cupa era programata pe 23, iar ultima etapa pe 26 mai. Cum in Italia si Spania, de exemplu, se joaca in competitia interna pe 27 mai, Piturca nu ii va avea mai devreme pe "stranieri", iar daca Steaua si Rapid, echipele care dau grosul "autohtonilor" la Nationala se vor infrunta la Timisoara in finala Cupei, nici pe internationalii acestor echipe. Tot in Comitetul Executiv de ieri s-a decis ca Adunarea Generala a FRF, una in care se va face bilantul contabil pe 2006, sa aiba loc pe 19 aprilie, la ora 11, la Casa Fotbalului. O decizie care ar fi putut fi importanta, aceea ca Liga I sa micsoreze semnificativ vacanta de iarna si sa reia campionatul pe 15 ianuarie, a fost amanata, pentru ca numai sase dintre cele 18 cluburi si-au exprimat o parere in acest sens. Semnalele sunt ca, in ciuda asigurarilor meteorologilor ca vremea va fi buna, conducatorii din Liga I nu sunt de acord sa scurteze vacanta de trei luni, pentru ca numai echipele care au sanse sa prinda primavara europeana ar fi avantajate. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.