Reprezentativa de polo a Romaniei s-a clasat pe locul secund in ierarhia finala a ultimului turneu international de pregatire dinaintea Mondialelor de natatie, tricolorii pregatiti de Vlad Hagiu inregistrand, la Sydney, doua victorii in fata Africii
Reprezentativa de polo a Romaniei s-a clasat pe locul secund in ierarhia finala a ultimului turneu international de pregatire dinaintea Mondialelor de natatie, tricolorii pregatiti de Vlad Hagiu inregistrand, la Sydney, doua victorii in fata Africii de Sud si Australiei B, un egal cu Germania, si un esec in disputa cu ex-vicecampioana europeana Croatia.
Dupa un drum lung si istovitor pe ruta Bucuresti-Paris-Singapore-Sydney, in care au batut toate recordurile, parcurgand distanta in 66 de ore, poloistii romani au intrat in "paine" de luni si au bifat o prima victorie in compania selectionatei Africii de Sud. Desi oboseala si diferenta de fus orar si-au pus clar amprenta pe evolutia tricolorilor in piscina olimpica din "Aquatic Center", Romania a depasit in cele din urma masiva echipa sud-africana, cu 14-11, reusind sa porneasca cu dreptul in aventura australiana. A doua zi, in fata Croatiei, echipa pregatita de Hagiu a capotat, cu 7-9, la capatul unei intalniri in care arbitrii au tinut sa influenteze usor raportul "superioritatilor" in favoarea ex-vicecampioanei europene, pentru ca, ieri dimineata, tricolorii sa obtina un rezultat de egalitate in fata Germaniei, scor 9-9. Si asta, dupa ce au avut un start extrem de modest, nemtii conducand la un moment dat cu 5-1! Astfel, cu doar cinci zile inaintea debutului la cea de-a XII-a editie a Mondialelor, poloistii romani pot spune ca se afla in grafic cu pregatirea si vor ajunge la "turatia" maxima la ora primului meci oficial, cu selectionata Canadei, din 20 martie. "Maine (n.n. - azi), vom pleca spre Melbourne si sper ca in urmatoarele zile sa punem la punct ultimele detalii tehnico-tactice. Mai avem cinci zile si sunt convins ca pana la meciul cu selectionata canadiana baietii vor depasi toate problemele: medicale, de fus orar sau de oboseala", a spus Hagiu. Reamintim ca Romania va participa, in perioada 20 martie - 1 aprilie, la intrecerile Mondialelor de natatie, urmand ca, in prima faza, sa evolueze in grupa D, alaturi de campioana olimpica Ungaria, dar si de Canada si Noua Zeelanda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.