Deputatii din Comisia de invatamant, mai putin liberalii, ii solicita premierului Tariceanu sa precizeze sursa de finantare pentru punerea in aplicare a proiectului "un laptop pentru fiecare copil si cadru didactic", apreciind ca investitia nu mer
Deputatii din Comisia de invatamant, mai putin liberalii, ii solicita premierului Tariceanu sa precizeze sursa de finantare pentru punerea in aplicare a proiectului "un laptop pentru fiecare copil si cadru didactic", apreciind ca investitia nu merita facuta din bani publici.
Presedintele Comisiei, Lia Olguta Vasilescu (PRM) a afirmat ieri ca, dupa ce au vazut laptop-urile care ar fi distribuite elevilor si profesorilor, deputatii s-au declarat nemultumiti de faptul ca acestea nu au termen de garantie si arata mai mult a "jucarii pentru clasele I si a II-a". Potrivit lui Vasilescu, inainte de a se pronunta asupra proiectului de lege, deputatii vor sa stie de la o comisie de specialisti evaluarea exacta a acestor laptop-uri, incluzand cheltuielile de transport, de inmagazinare si de conectare la internet, precum si cat rezista acestea daca sunt folosite toata ziua de copii. Ea a precizat, potrivit Mediafax, ca majoritatea membrilor Comisiei nu sunt de acord ca sursa de finantare pentru achizitionarea laptop-urilor sa fie bugetul MEC, in conditiile in care sunt probleme legate de salarizarea profesorilor si pentru reconstructia si igienizarea scolilor. Proiectul "Un laptop pentru fiecare copil", initiat de deputatul liberal Ioan Ghise, i-a fost prezentat marti premierului Tariceanu de catre Nicholas Negroponte, profesor la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (Statele Unite). Proiectul ar urma sa fie aplicat in jurul datei de 15 septembrie 2007, estimarile Ministerului Educatiei indicand un numar de 1,2 milioane copii beneficiari din sistemul preuniversitar. Tariceanu a precizat ca a decis constituirea unei echipe la nivelul Guvernului care sa inceapa analizele necesare finalizarii acestui proiect. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.