Cadourile de 8 martie date de catre angajator angajatelor sint si anul acesta neimpozabile, in cazul in care valoarea lor este de pina in 150 de lei de persoana.

Potrivit Codului fiscal valabil pentru anul acesta, cadourile oferite de
Cadourile de 8 martie date de catre angajator angajatelor sint si anul acesta neimpozabile, in cazul in care valoarea lor este de pina in 150 de lei de persoana.

Potrivit Codului fiscal valabil pentru anul acesta, cadourile oferite de angajatori angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sint neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie dintre cele de mai sus, nu depaseste 150 de lei.

Ce depaseste aceasta suma se poate deduce de catre firma in limita a 2% din fondul de salarii, mai spune Codul fiscal. Cadourile care beneficiaza de aceste facilitati din partea statului pot fi in bani sau in natura.

In alta ordine de idei, in aceeasi limita sint deductibile cheltuielile sociale, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii.

Sub incidenta acestei limite intra cu prioritate ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru inmormintare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile si protezele aferente. De aceeasi facilitate beneficiaza firmele care finanteaza functionarea unor activitati sau unitati aflate in administrarea lor cum ar fi gradinite, crese, servicii de sanatate acordate in cazul bolilor profesionale si ale accidentelor de munca (pina la internarea intr-o unitate sanitara), muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, precum si pentru scolile pe care le au sub patronaj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.