Australianul John Wayne Srhoj si nigerianul Agundiade Abiodun sunt doi fotbalisti care au dat serios de lucru comisiilor federale in ultimele sase luni. Cazul a demonstrat cum poate fi intoarsa o decizie considerata „definitiva, irevocabila si
Australianul John Wayne Srhoj si nigerianul Agundiade Abiodun sunt doi fotbalisti care au dat serios de lucru comisiilor federale in ultimele sase luni. Cazul a demonstrat cum poate fi intoarsa o decizie considerata „definitiva, irevocabila si executorie“. Precedentul este periculos. Practic, orice hotarare a unei comisii federale, care nu convine cuiva (evident cu influenta), poate fi schimbata, parghiile fiind destule.

Mai multe informatii venite chiar din interiorul FRF au demonstrat ca in momentul in care interesele sunt mari, Comisia de Apel, Comisia pentru Statutul Jucatorului si Curtea de Arbitraj pentru Fotbal au probleme in a-si desfasura liber activitatea. „Vedeti ca sunt interese mari, aveti grija ce solutie dati“, acesta a fost avertismentul primit de cei trei membri ai CAF, Ovidiu Jurca, Ioana Sfaraiala si Bogdan Zaharescu (presedinte), inainte sa intre in sedinta in care era judecat litigiul dintre FC National si fotbalistii John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade. Ulterior, Ioana Sfaraiala, care a reprezentat interesele FRF in dosarul 38984/3/2006, in care parat era Dumitru Graur, nu a vrut sa se pronunte in &bdqu o;cazul Srhoj - Abiodun“, fiind inlocuita cu Antonie Popescu. Dupa ce comisiile conduse de Daniel Florea si Ion Turculeanu i-au declarat liberi pe jucatori, ultima instanta a decis tocmai invers, admitand, pe 2 noiembrie, recursul celor de la FC National, hotararea fiind „definitiva, irevocabila si executorie“.

Comitetul Executiv poate decide revizuirea
Intrigat de decizia Curtii de Arbitraj, Mircea Sandu a comandat un audit judiciar firmei „Stoica & Asociatii“. In urma acestui audit s-a decis ca cei doi jucatori au fost dati ilegal inapoi clubului FC National. Lucrurile nu sunt chiar foarte clare, intr-un „Punct de vedere“, pe deplin asumat, prof. univ. dr. Alexandru Ticlea considera deciziile Curtii prezidate de Zaharescu „legale si temeinice“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.