Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos de sub monitorizare, de la inceputul acestui an, mai mult de 300 de contracte de privatizare. Acest numar de contracte este de doua ori mai mare in comparatie cu perioada ianuarie-decembrie a
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a scos de sub monitorizare, de la inceputul acestui an, mai mult de 300 de contracte de privatizare. Acest numar de contracte este de doua ori mai mare in comparatie cu perioada ianuarie-decembrie aferenta anului 2006, printre companii numarandu-se Rompetrol Rafinare, Ductil Buzau si Avicola Calarasi.
"Volumul investitional realizat prin contractele de privatizare asupra carora a fost incetata monitorizarea postprivatizare in 2007 este de 7,81 milioane lei si 236,75 milioane dolari", se arata intr-un comunicat al AVAS. In comparatie cu contractele arhivate in primele sapte saptamani ale anului trecut, numarul documentelor care au iesit de sub supravegherea institutiei in 2007, respectiv 301, este de 15 ori mai mare. "Scoaterea fiecarui contract din monitorizarea postprivatizare s-a facut in urma unei analize finale a acestuia, in conditiile in care au fost respectate in totalitate clauzele asumate de catre cumparator si i s-a comunicat descarcarea de obligatii", se precizeaza in comunicat. Printre contractele pentru care AVAS a incetat monitorizarea postprivatizare in acest an se numara Avicola Calarasi, Comcereal Prahova, Somes Dej, Motel Camping Dumbrava Sibiu, Rompetrol Rafinare, Titan Masini de Precizie Bucuresti si Ductil Buzau. Din totalul contractelor, 245 au fost incheiate in perioada 1997 - 2000. Alte 38 de documente au fost parafate in intervalul 1994-1996, un numar de 16 in perioada 2001-2004, iar alte doua anul trecut.
AVAS avea in monitorizare postprivatizare, la 20 februarie, 4.980 de contracte de vanzare-cumparare a actiunilor, incheiate pentru 4.245 de firme. In procesul de monitorizare, AVAS urmareste daca au fost respectate obligatiile asumate de catre cumparatori si aplica sanctiunile prevazute in contract. Realizarea angajamentelor de investitii, vanzarea de active, gajarea actiunilor cumparate de la stat reprezinta principalele tipuri de clauze avute in vedere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.