Cristian Vladescu, presedintele revocat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a respins ieri acuzele ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, potrivit caruia masura a fost luata deoarece Vladescu a dat dovada de "superficialitate si minc
Cristian Vladescu, presedintele revocat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a respins ieri acuzele ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, potrivit caruia masura a fost luata deoarece Vladescu a dat dovada de "superficialitate si minciuna in toata activitatea sa". Asadar, in replica, Vladescu spune ca, motivele revocarii sunt "aberante si false, informarile eronate fiind transmise si premierului". Fostul presedinte al Casei spune ca Nicolaescu doreste de fapt sa controleze el sistemul asigurarilor de sanatate, si de aceea a fost schimbat. "Cred ca avem un conflict intre competenta si incompetenta, intre responsabilitate si iresponsabilitate. Sa spui ca este criza de medicamente compensate si gratuite, cand nu este - fapt recunoscut chiar de ministru, la numai doua zile de la anuntul privind criza -, este dovada clara de iresponsabilitate si incompetenta. Am avut discutii cu primul-ministru, dar intre ceea ce spune in fata Nicolaescu si ceea ce face este mare diferenta", a spus Vladescu. Acesta este convins ca ministrul Nicolaescu, a fost nemultumit de prestatia lui pentru ca "nu a acceptat sa se considere subordonat CNAS, ci autonom", nu l-a ascultat pe demnitar "fara sa cracneasca" si, mai mult, i-a blocat ordine ilegale si i-a semnalat primului-ministru situatii grave din sistem generate de insusi Nicolaescu. "Trebuia sa ma schimbe, ca sa poata controla sistemul de asigurari", a spus Vladescu.
La randul sau, presedintele CNAS propus in locul lui Cristian Vladescu, Vasile Ciurchea, a declarat ca vrea sa faca o evaluare a sistemului pentru a vedea daca, intr-adevar, nu sunt datorii si situatia este asa cum o prezinta predecesorul sau. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.