Dezbaterea urmeaza sa se incheie maine cu votarea unei rezolutii de dezaprobare a planului sefului statului de a trimite 21.500 de soldati suplimentari in aceasta tara.
In timpul conferintei de presa de ieri, liderul de la Casa Alba a afirmat c
Dezbaterea urmeaza sa se incheie maine cu votarea unei rezolutii de dezaprobare a planului sefului statului de a trimite 21.500 de soldati suplimentari in aceasta tara.
In timpul conferintei de presa de ieri, liderul de la Casa Alba a afirmat ca nu stie daca liderii de la Teheran au ordonat membrilor Garzilor Revolutionare din Iran sa furnizeze dispozitive explozibile insurgentilor din Irak, informeaza Reuters. "Ceea ce stim este ca Brigazile Al Quds au jucat un rol major in furnizarea acestor dispozitive ucigase unor retele din interiorul Irakului", a spus Bush, mentionand insa ca "nu stim daca liderii iranieni au fost cei care au ordonat Brigazilor Al Quds sa faca aceste lucruri". Comentariile liderului de la Casa Alba vin in contradictie cu cele ale oficialilor americani de la Bagdad, care au pretins, anterior, ca responsabili cu rang inalt din Guvernul de la Teheran au fost implicati in acest caz. Referindu-se la situatia actuala din Irak, presedintele american a anticipat ca securizarea Bagdadului va necesita timp si ca vor mai avea loc violente in capitala irakiana. "Operatiunea de securizare a Bagdadului va necesita timp si vor mai exista violente acolo", a declarat Bush, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Casa Alba. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.