Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes, si secretarul executiv al acestei formatiuni, Paul Sarbu, au declarat ca s-au pus la dispozitia Parchetului pentru a indica documente secrete sau confidentiale si locul unde se afla acestea
Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes, si secretarul executiv al acestei formatiuni, Paul Sarbu, au declarat ca s-au pus la dispozitia Parchetului pentru a indica documente secrete sau confidentiale si locul unde se afla acestea, care ar putea duce la rezolvarea dosarului Rompetrol. "Atat eu, cat si domnul Talpes
ne-am pus la dispozitia Parchetului si vom indica documente si locul unde se afla, unele confidentiale, strict secrete, altele secrete de stat de care domnul Talpes are cunostinta din perioada cand era director al SIE", a precizat Paul Sarbu.
Vrea audierea lui Basescu
Talpes a declarat, ieri, la iesirea din sediul Parchetului instantei supreme, unde a fost chemat in calitate de martor in dosarul biletului trimis presedintelui de catre premier, ca cercetarea in acest caz va incepe cu audierea Elenei Udrea, a lui Basescu, Tariceanu si Botos. Talpes a afirmat ca cercetarea in acest dosar va incepe cu audierea martorilor propusi de el in sesizarea trimisa Parchetului instantei supreme in legatura cu biletul trimis de premier presedintelui, indicandu-i pe Elena Udrea, Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si Ilie Botos. El a spus ca este sigur ca Basescu va veni la Parchet cand va fi chemat, pentru ca altfel nu s-ar mai justifica rolul Parchetului. "Ar fi o gafa daca nu ar veni", a precizat Talpes. Intrebat despre scandalul biletelului primit de Seres de la presedintele Traian Basescu, Talpes a precizat ca de 15 ani stie ca se practica astfel de comunicare si ca a vazut sute de apostile. El a precizat ca acest biletel este diferit de cel trimis de premier presedintelui, precizand ca poate atrage raspunderea penala deoarece documentul nu a fost inregistrat la Ministerul Economiei si Comertului. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.