Ministerul Culturii si Cultelor(MCC) a facut, ieri, o notificare familiei Voicu pentru a prezenta in termen de 14 zile documentele care ar dovedi proprietatea urmasilor violonistului Ion Voicu asupra viorii Stradivarius, cumparata de statul roman in
Ministerul Culturii si Cultelor(MCC) a facut, ieri, o notificare familiei Voicu pentru a prezenta in termen de 14 zile documentele care ar dovedi proprietatea urmasilor violonistului Ion Voicu asupra viorii Stradivarius, cumparata de statul roman in 1956. "Am trimis o notificare familiei Voicu. Le-am dat un termen de 14 zile in care sa furnizeze la MCC documentele pe care sustin ca le au, din care reiese proprietatea lor asupra viorii Stradivarius. In cazul in care in aceasta perioada nu o sa primim nici un document, o sa facem demersuri in justitie pentru recuperarea viorii. Daca primim documentele, o sa le studieze Oficiul Juridic din minister si vom lua o decizie", a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor. De asemenea, ministrul a precizat ca, in cazul in care nu are documentele care sa ateste proprietatea asupra viorii, familia Voicu are alternativa sa o returneze statului roman. In urma cercetarilor, MCC nu a gasit nici un act care sa confirme proprietatea familiei Voicu asupra viorii Stradivarius Elder. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.