Ieri s-a anuntat lista presedintilor si vice-presedintilor comisiilor din Parlamentul European, eurodeputatii nostri aflandu-se pentru prima data in cursa directa pentru a obtine una dintre functiile care sunt extrem de importante si care asigura o v
Ieri s-a anuntat lista presedintilor si vice-presedintilor comisiilor din Parlamentul European, eurodeputatii nostri aflandu-se pentru prima data in cursa directa pentru a obtine una dintre functiile care sunt extrem de importante si care asigura o vizibilitate politica deosebit de buna in sferele decizionale de la Bruxelles.
In Comisia de afaceri externe (condusa de acum de polonezul Jacek Saryusz-Wolski de la PPE), in pozitia de al patrulea vicepresedinte a fost ales Ioan Mircea Pascu (grupul socialist). In foarte influenta Comisie de control bugetar (presedinte socialistul german Herbert Bosch), tot pe pozitia de al patrulea vicepresedinte a fost desemnat liberalul Ovidiu Ioan Silaghi. In comisia de mediu condusa de cehul Miroslav Ouzky, al treilea vice-presedinte este liberalul Alexandru-Ioan Mortun. In comisia pentru industrie, cercetare si energie condusa de Angelika Niebler din Germania (PPE), al doilea vicepresedinte este Silvia Ciornei, apartinand grupului liberal european si, in Romania, membra a Partidului Conservator. La Comisia pentru turism si transporturi, al treilea vice-presedinte este Silvia Ticau, apartinand grupului socialist. In comisia juridica (presedinte italianul Giuseppe Gargani, PPE), pe pozitia intai de vicepresedinte este socialistul Cristian Dumitrescu. In fine, dar nu cea mai putin importanta, Comisia pentru securitate si aparare condusa de germanul Karl Von Wogau (PPE) are pe postul de al treilea vicepresedinte pe Roberta Anastase (PPE).
Tot ieri mai ramaneau de facut alegerile pentru Comitetul pentru libertati civile. De notat faptul ca, in Comitetul pentru cultura, candidatul grupului ITS pentru pozitia de vice-presedinte, Viorica Moisiuc (senator PRM) a fost respinsa in cadrul unui vot secret cu 32 de voturi impotriva, patru pentru si o abtinere dintr-un total de 36 de voturi valide. Semnul ca ceea s-a cerut in Parlamentul European, adica formarea unui "cordon sanitar" in jurul grupului de extrema dreapta, e un lucru deja pus in aplicare cu strictete, il da si faptul ca un al doilea candidat al acestui grup, Luca Romagnoli, a fost respins in tentativa sa de a ocupa pozitia de al treilea vice-presedinte in Comitetul pentru transporturi (35 impotriva, 6 pentru si 5 abtineri).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.