Erceanu a pierdut procesul
Dan Erceanu, fostul director general al Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), a pierdut primul proces cu Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), ordinul prin care ministrul Adrian Iorgulescu l-a destituit din
Erceanu a pierdut procesul
Dan Erceanu, fostul director general al Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), a pierdut primul proces cu Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), ordinul prin care ministrul Adrian Iorgulescu l-a destituit din functie nefiind anulat de Curtea de Apel Bucuresti. In acelasi timp, Codruta de Hillerin, fostul director tehnic al BNR, a castigat procesul cu MCC, ordinul prin care Iorgulescu a destituit-o din functie fiind suspendat de Curtea de Apel Bucuresti, anunta Mediafax. Motivul pentru care Curtea de Apel a dat o decizie favorabila in cazul de Hillerin ar fi, potrivit avocatului Bogdan Dumitru, acela ca ministrul Iorgulescu a demis-o la 20 de zile dupa ce aceasta isi daduse demisia din functia de director tehnic al BNR. Potrivit avocatului, pentru decizia Curtii de Apel in cazul lui Dan Erceanu a fost declarat recurs, care se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, si MCC a depus recurs in cazul sentintei favorabile date de instanta Codrutei de Hillerin, a mai spus Dumitru. Fosta echipa de conducere a Bibliotecii Nationale, formata din Dan Erceanu, Codruta de Hillerin, Marcel Enus si Rodica Maiorescu - a dat in judecata MCC, in luna august, depunand actele la Curtea de Apel Bucuresti, in vederea suspendarii celor patru ordine de destituire semnate de Iorgulescu. Procesele de suspendare a ordinelor ministeriale in cazurile Marcel Enus si Rodica Maiorescu nu s-au judecat inca. (M.A.)
Filarmonica deschide stagiunea
Stagiunea 2006-2007 a Filarmonicii "George Enescu" se va deschide in aceasta seara, orele 19.00, in Sala Mare a Ateneului Roman cu un concert simfonic extraordinar, prilejuit de intalnirile la varf din cadrul Francofoniei. Orchestra Simfonica a Filarmonicii il va avea la pupitru pe Cristian Mandeal, iar ca solist pe pianistul francez Dominique Merlet. In program sunt inclusi trei compozitori francofoni din secolul al XX-lea: Claude Debussy - "Preludiu la dupa-amiaza unui faun", Maurice Ravel - "Concertul in sol major pentru pian si orchestra", George Enescu - "Intermezzi pentru orchestra de camera", Camille Saint-Saens - "Simfonia nr. 3 cu orga", la solist la acest instrument fiind Nicolae Licaret. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.