Compania Rompetrol Rafinare Constanta a acaparat atentia investitorilor pe o piata in stagnare.
Pe parcursul sedintei de ieri s-a observat o rasturnare a situatiei, titlurile Rompetrol fiind cele mai tranzactionate, detronand actiunile societa
Compania Rompetrol Rafinare Constanta a acaparat atentia investitorilor pe o piata in stagnare.
Pe parcursul sedintei de ieri s-a observat o rasturnare a situatiei, titlurile Rompetrol fiind cele mai tranzactionate, detronand actiunile societatilor de investitii financiare. "Cu siguranta a fost un cumparator foarte mare, care a avut forta sa impuna un ritm foarte alert de crestere. Evolutia actiunilor confirma inca de saptamana trecuta ca, depasind prgul de 0,1 lei, compania are un potential de crestere ridicat", a declarat Mihai Chisu, broker la SSIF Alpha Finance.
Titlurile companiei petroliere au fost in topul celor mai tranzactionate actiuni, pe tot parcursul sedintei. La inchidere, actiunile au inregistrat o crestere de 5%, pe fondul a peste 101,16 milioane de actiuni tranzactionate, in valoare de 10,62 milioane de lei. Actiunile au fluctuat pe parcursul sedintei intre un minim de 0,1 lei si un maxim de 0,105 lei/actiune, nivel la care au si inchis sedinta de tranzactionare de ieri. "Sunt analize ale companiei Rompetrol care plaseaza actiunile companiei la un nivel target de 0,15 lei/actiune. In cazul in care cumparatorul de azi estimeaza un pret tinta al actiunilor Rompetrol la acelasi nivel, atunci este normal ca nivelul de 0,1 lei sa i se para bun, si in concluzie, sa intre la cumparare", a mai explicat Chisu.
Valoarea schimburilor cu actiunile Rompetrol realizate in sedinta de ieri a acoperit aproape 20% din piata.
Fata de inceputul acestui an, cotatia companiei petroliere are un randament de circa 19%, fiind printre cele mai importante cresteri dintre companiile lichide listate la Bursa.
Dupa ce in 2005 Rompetrol se situa printre vedetele Bursei si genera peste 12,5% din lichiditatea acesteia, anul trecut doar 5,8% din tranzactii au avut actiunea Rompetrol ca suport. In 2006, Rompetrol a avut un an slab, cotatia companiei plasandu-se in scadere cu 16,7%, in urma rezultatelor financiare negative, care au dezamagit investitorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.