Carmela Bousada, de 67 de ani, este cea cea mai in varsta mama din lume, dupa ce a dezvaluit, intr-un interviu publicat ieri in revista "News of the World", ca a mintit clinica de fertilitate din SUA care a ajutat-o sa ramana insarcinata, declaran
Carmela Bousada, de 67 de ani, este cea cea mai in varsta mama din lume, dupa ce a dezvaluit, intr-un interviu publicat ieri in revista "News of the World", ca a mintit clinica de fertilitate din SUA care a ajutat-o sa ramana insarcinata, declarand ca are doar 55 de ani.
"Cred ca orice femeie din lume ar trebui sa aiba dreptul de a deveni mama atunci cand se simte pregatita", a declarat Bousada, in primul interviu acordat de la nasterea a doi baietei gemeni, la 29 decembrie 2006. Femeia - care pana in prezent isi pastrase anonimatul - a declarat ca si-a vandut casa pe care o avea in Spania, pentru a-si plati tratamentul la o clinica din California. Ea a mintit ca are 55 de ani intrucat aceasta era varsta maxima pe care clinica o accepta pentru tratarea femeilor singure care doresc sa devina mame.
Cu parul aranjat si mult machiaj pe fata, femeia a povestit senina ca a facut ceea ce a simtit: "mi-am dorit copii foarte multa vreme. Acum, in sfarsit, am doi baieti perfecti. In ceea ce priveste parerea lumii, este clar ca oricine are dreptul la opinie, insa nimeni nu ar trebui sa ma judece".
Carmela, care locuieste in Cadiz, Spania a decis ca vrea sa faca copii dupa ce mama sa a murit in anul 2005.
Inspirata de articolele pe care le-a citit in diverse reviste despre femei in varsta care au nascut, a decis ca trebuie sa incerce si ea. Astfel, si-a vandut apartamentul, pe care a obtinut in jur de 60.000 de dolari si a zburat in Statele Unite ale Americii de cateva ori, pentru a gasi un doctor care sa o ajute.
Incredibil, in final, ea a reusit sa convinga angajatii unei clinici private, "Pacific Fertility Center" din Los Angeles, ca are 55 de ani (varsta limita la care se accepta - in principiu - ca o femeie sa participe la programul de fertilizare).
Carmela a povestit reporterilor ca "nu mi-au cerut pasaportul sau alte acte care sa dovedeasca ce varsta am. Poate par eu acum cam obosita, insa inainte sa nasc, aratam mai tanara si eram si mai slaba. Nimeni de acasa nu a stiut ce voiam sa fac. Le spusesem prietenelor mele ca ma incanta ideea sa am un copil, insa nici una nu m-a luat in serios. Ele erau convinse ca este imposibil"
Medicii i-au facut Carmelei un tratament cu hormoni, pregatind-o astfel pentru inseminarea artificiala, dupa care, in cabinetul doctorului, Carmela a ales parintii donatori - ovule de la o femeie draguta, satena de 18 ani, si spermatozoizi de la un italiano-american blond, cu ochii albastri. "I-am ales dintr-o serie de fotografii dintr-un catalog. Era ca si cum ma uitam intr-o brosura imobiliara si imi alegeam o casa. Nu m-a interesat cati bani sau ce meserie aveau donatorii. Dupa ceva vreme, am fost ingrozita de faptul ca sunt insarcinata, dar medicii mi-au spus ca sunt foarte curajoasa. Tratamentul m-a costat peste 60.000 de dolari, dar a meritat fiecare banut".
Ulterior, cand avea deja doua luni de sarcina, Carmela a decis ca este momentul sa spuna familiei si prietenilor ca va avea gemeni. "La inceput au crezut ca glumesc. Dupa care au fost socati si voiau sa stie de ce nu i-am anuntat inainte".
Pe masura ce lunile treceau, Carmelei i se facea tot mai rau, iar dupa sase luni, medicii au constatat ca are probleme destul de serioase cu rinichii. "Dupa ce mi-au facut o serie de analize, s-a descoperit ca nu asimilam nici un fel de proteine si ca putinele vitamine pe care le aveam erau luate de cei doi bebelusi. Medicii m-au stabilizat si m-au anuntat ca vor face tot posibilul sa amane cezariana cat mai mult, astfel incat bebelusii sa mai creasca putin". Atat de grava era situatia acesteia, incat clinica a anuntat rudele acesteia sa vina si sa stea la patul ei.
Cu toate acestea, la data de 29 decembrie, gemenii s-au nascut, desi prematur, fara nici o problema. Intai s-a nascut Pau, si apoi, trei minute mai tarziu, fratele lui, Christian.
Pana in februarie, cei doi bebelusi erau atat de mici, incat au fost hraniti cu ajutorul unor tuburi. Desi initial aveau aproape doua kilograme fiecare, conform medicilor, ei se dezvolta normal.
Nasterea gemenilor o situeaza acum pe Carmela in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai batrana mama din lume. Ea este cu 130 de zile mai mare decat romanca Adriana Iliescu, care a nascut-o pe Eliza in ianuarie 2005, la varsta de 66 de ani.
Intrebat de reporteri cum a fost posibil ca o pacienta sa minta medicii in ceea ce priveste varsta, purtatorul de cuvant de la Pacific Fertility Center a declarat ca "nu vorbim despre pacientii nostri". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.