Alegerile de astazi, de la Dusseldorf, pentru functia de presedinte al UEFA pot ajunge pana la tragerea la sorti, in cazul in care candidatii nu vor fi departajati dupa trei tururi. Votul se desfasoara cu buletin secret, depus intr-o urna. Fiecare pr
Alegerile de astazi, de la Dusseldorf, pentru functia de presedinte al UEFA pot ajunge pana la tragerea la sorti, in cazul in care candidatii nu vor fi departajati dupa trei tururi. Votul se desfasoara cu buletin secret, depus intr-o urna. Fiecare presedinte din cele 52 de federatii ce fac parte din UEFA dispune de un vot. O majoritate absoluta (jumatate de voturi plus unul - buletinele goale si nevalidate nu sunt numarate) este necesara pentru o alegere din primul tur. In cazul in care candidatii nu pot fi departajati, atunci vor fi organizate un al doilea tur (cu majoritate relativa) si chiar un al treilea tur. Daca nici dupa aceste tururi candidatii nu vor fi departajati, atunci se va trece la tragerea la sorti. In acest an, doi candidati se confrunta pentru functia de presedinte: francezul Michel Platini (foto), in varsta de 51 de ani, si presedintele in exercitiu, suedezul Lennart Johansson, in varsta de 77 de ani. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.